Annonce
Randers

Omstilling til en ny virkelighed for haldirektøren: Stop, stop mormor, du må ikke kramme

Gitte Nørgaard vil være mere tilbageholdende med at kramme sine modstandere, når hun er på golfbanen. Foto: Annelene Petersen
Det har været sværest at undvære kontakten med børn og børn og kulturelle oplevelser, mener direktør for Arena Randers, Gitte Nørgaard. Hun glæder sig til gengæld over de mange ideer, som er blomstret op under coronakrisen.
Annonce

Amtsavisen har stillet en række toneangivende lokale borgere de 10 samme spørgsmål om, hvordan corona-epidemien har påvirket dem, og hvordan de ser på fremtiden.

Gitte Nørgaard er direktør for Arena Randers og havde set frem til at åbne den nyopførte multiarena, som stod færdig netop som coronakrisen satte ind. Nu er åbningen udskudt på ubestemt tid.

1. Har du eller nogle af dine nærmeste været smittet?

Jeg har ikke været smittet. Men jeg har en datter der har været smittet. Det var meget tidligt i forløbet, først i marts. Hun skulle ikke testes, men symptomerne var meget tydelige. Hun fik besked på, at hun bare skulle være hjemme i karantæne, så hun var hjemme 14 dage alene. Hun er 30, men man bliver alligevel påvirket af det, når ens datter er syg og alene.

2. Hvordan har dit arbejdsliv og familieliv fungeret undervejs?

Jeg har været på min arbejdsplads hver dag, og min mand har arbejdet hjemmefra. Men det er da klart, at ligesom i de fleste andre familier, har familielivet været sat på vågeblus. Jeg kunne ikke være sammen med mine børn og børnebørn, og når jeg så dem, var det er det på afstand. Jeg synes det er hårdt, at når man besøger barnebarn, så siger han: ”Stop, stop, mormor du må ikke kramme mig.”

På arbejdet får man ikke samme forhold til kunderne, når man ikke kan sige pænt goddag, man står der akavet. Vi har ikke haft så mange kunder i butikken, så arbejdsdagen har langt fra været normal.

3. Hvad har været hårdest under krisen?

Det er jo det sociale af det, hvor jeg synes, man savner at være sammen med andre mennesker. Og så selvfølgelig, når man er leder af virksomhed, som har været nødsaget til at tage nogle skridt, som man er træt af. Det er hårdt at skulle sige farvel til medarbejdere man har haft i mange år. Det er hårdt, at samme dag, vi fik ibrugtagningstilladelse til den nye hal, kom der en corona-krisen. Man stod og kiggede på et livsværk, og så fisede luften ud af ballonen.

4. Hvad har du savnet mest?

Det sociale, det ikke at kunne samles med venner og familier, ikke at kunne gå ud og få kulturelle og sportslige oplevelser, det er hårdt.

5. Har der været positive oplevelser undervejs?

Ja, det er positivt, at folk har fundet andre måder at være sammen på, andre måder at drive forretning på, ideerne blomstrer. For eksempel intimkoncerter. Jeg opdagede en koncert, jeg godt kunne tænke mig at være med til online, og da jeg likede den, så dukkede venner og børn op, og så blev man del af et fællesskab.

6. Har du lært nogle ting af coronakrisen?

Det jeg frygter allermest, at ”bom - natten over, sker der noget, som slår benene væk under verden". Det var skræmmende. Det har været en øjenåbner for, hvor sårbare vi egentlig er som mennesker. Vi kan ikke bare tage det hele for givet.

7. Har du fået nye vaner?

Afspritning, ha ha. Og måden at handle ind på, jeg tænker lidt over det og holder afstand. Det vil jeg nok fortsætte med. Afspritning og håndvask fortsætter også, den betydning, det egentlig har, det har været en øjenåbner.

At man ikke giver hånd, men bruger albuen i stedet. Når jeg er ude på golfbanen, plejer jeg efter matchen at give en krammer, men det vil man kun gøre med dem man er tættest med.

8. Hvordan synes du, politikerne har håndteret krisen?

Det har været rigtig fint, at der har været enighed om det her, det klæder regeringen, at man har kunnet samles om det. Og dejligt, at det har været skåret ud i pap, så alle kan forstå det. Men nu begynder det at være nok, nu må man åbne mere op.

9. Hvad har du af planer for din sommerferie i år?

Ja, jeg skal da have en dansk sommerferie i år. Rejse rundt i Danmark og opleve mange, mange skønne steder. Hvis skinner solen i nord, tager jeg nordpå, skinner den i syd tager jeg mod syd. Jeg skulle have været til Samsøfestival, det skal jeg jo så ikke. Men jeg håber, jeg kan komme til Australien i sensommeren.

10. Hvad glæder du dig mest til, nu hvor verden åbner sig igen?

Jeg glæder mig til at komme ud og få idrætslige og kulturelle oplevelser og være sammen med dem jeg holder af på. Og jeg glæder mig til, at man igen kan få et kram af et barnebarn. Og til at komme ud og bruge nogen penge.

Gitte Nørgaard

60 år.

Civilstatus: I forhold

Erhvervskarriere:

  • 1977 - 1995 Pengeinstitut – senest som prokurist/regnskabschef og ansvar for afdelingsområdets budget, regnskab, teknik, markedsføring, personale og uddannelse
  • 1995 – 2002 Leder af Idræts- og Kulturcenter Assentofthallerne
  • 2002 Direktør for Arena Randers

Har i årenes løb været medstifter af foreninger privat som erhvervsmæssigt:

  • Medstifter af Skovbørnehave i Assentoft
  • Medstifter af Nej til Misbrug i Rougsø og Sønderhald Kommune
  • Medstifter af foreningen Juniorklubben i Assentoft
  • Medstifter af Brancheforeningen IFFD – Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark
Vi har alle været en del af corona-krisen. Nu, hvor det går den rigtige vej, har avisen stillet 10 spørgsmål til en række lokale ansigter om deres oplevelse af krisen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Plejehjem slår dørene op: De pårørende skal sikre, at de ældre ikke bliver smittet

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af kollapset mod Horsens: Forsvarsproblemer, unge på spring og kæmpende kant

Annonce