Annonce
Sport

Onsdagskrøllerne er endestationen i Kristrup: ’Sorte-Lars’, ’Skinke’ og de andre rødder

Der bliver gået til den på Kristrup Stadion, når håneretten er på spil onsdag formiddag. Her ses Steen Thomassen. Foto: Annelene Petersen
Hver onsdag mødes 'Onsdagskrøllerne' på Kristrup Stadion. Størstedelen er på den gode side af 70 år, men de gamle KB-drenge forventer stadig tætte markeringer og gode afleveringer. Amtsavisen har besøgt fodboldveteranerne.

Fodbold: - Nå, der kom du. Jeg var i tvivl, om du ville dukke op, efter du tudede lidt i sidste uge.

Sådan lød velkomstreplikken fra 67-årige John Sørensen til en anden ved klubhuset i Kristrup, mens han snørede sine sorte Puma King-støvler. Selvfølgelig med et glimt i øjet.

Klar til endnu en træning med 'Onsdagskrøllerne': 17 mænd i livets otium, hvor et tilbagevendende højdepunkt indtræffer onsdag formiddag på Kristrup Stadion.

Annonce


Onsdag er meget hellig, og det ved konerne godt. Der er meget sjældent afbud.

Lars Petersen, holdansvarlig for 'Onsdagskrøllerne'


De fleste har spillet massevis af kampe på opvisningsbanen foran klubhuset, men nu foregår kampen i det fjerneste hjørne på anlægget.

På en lille bane, hvor syvmandsmålene står skævt og de kridtede linjer blot er til pynt, spiller 'Onsdagskrøllerne', som nu afdøde Mogens Høy døbte holdet for syv år siden, da han tog initiativ til fodboldfællesskabet i Kristrup Boldklub.

Stående fra venstre: Ole Lykke, Bent Andersen, Steen Thomassen, Asger Velling, Rene Schou, Finn Andersen, Svend Andersen, John Andreasen. Siddende fra venstre: Helge Nielsen, Poul Andersen, John Sørensen, Svend Jensen, Lars Petersen, Kai Thomsen, Lars Jensen, Rene Mortensen. Jens Svejstrup er fraværende. Foto: Annelene Petersen

Overbærende koner

I 1972 kom Lars Petersen til klubben. 'Sorte-Lars', som onsdagstræneren bliver kaldt.

- Da han var yngre, havde han helt sort hår og skæg. Han passede godt på sit udseende og blev drillet lidt med det. Nu er han blevet grå, men hedder stadigvæk 'Sorte-Lars', fortæller 67-årige John Sørensen om manden, der står for at stille holdene til to halvlege af 30 minutter.

En opgave, der oftest får en hård medfart.

- Vi skal have det sjovt, men vi spiller for at vinde, og derfor slipper jeg sjældent afsted uden kritik, når jeg sætter holdene, fortæller 72-årige Lars Petersen.

Størstedelen er kommet i Kristrup Boldklub i mere end 40 år.

For John Sørensen eller ’Farver’, som han bliver kaldt efter sin fars tidligere farvehandel i den randrusianske bydel, er det blevet til 60 år i klubben. Som junior, senior, oldboys og nu veteran.

Han kører gerne turen fra sit sommerhus i Ebeltoft, ligesom Helge Nielsen gør det fra Samsø, mens Kaj Thomsen kører til Holmsgårdsvej i sydbyen fra Fårup.

- Onsdag er meget hellig, og det ved konerne godt. Der er meget sjældent afbud, og det tog også hårdt på humøret, da coronaen tvang os til at holde pause, lyder det fra Lars Petersen.

Annonce

Kontante toner

Denne onsdag blev det til otte knæløft, fire armsving og 45 sekunders udstrækning for de flittigste, inden de tog hul på opgøret. I dagens anledning optakt til smørrebrød og øl hos holdets alderspræsident, Svend Andersen, der fyldte 80 sidste år.

De fleste på holdet er på den gode side af 70, men på banen er de unge drenge i ældre kroppe, hvor ingen pakker utilfredsheden ind, hvis afleveringen eller afslutningen mangler den sidste skarphed.

- Har du drukket eller hvad? Hold nu kæft mand, lød det undrende fra en onsdagskrølle i grøn trøje mod en medspiller.

- Fordi vi kender hinanden så godt, kan vi godt være lidt grove i snakken. Vi har haft nogle, som er stoppet igen, for der kan ryge en finke af panden nede på banen, men det er glemt efter, forklarer Lars Petersen.

Finn 'Skinke' Andersen (tv.) og John Andreasen har begge en divisionsfortid i Randers Freja. Foto: Annelene Petersen

Kamphanerne i grønt var ellers foran efter en tidlig scoring, men det fik rutinerede Svend Andersen gjort noget ved med en snu styring tæt under mål.

- Tak for i år, lød det fra målscoreren, der modtog et anerkendende nik fra John Andreasen i forsvaret. John Andreasen, der gjorde sig i Randers Freja i slutningen af de glade 60'ere? Akkurat.

Nu 76-årige John Andreasen, der scorede for Randers Freja på udebane mod Hamburger SV i 1967 og blev pokalvinder året efter, er på onsdagsholdet i Kristrup, der også har selskab af den mangeårige Kristrup-bomber Finn ’Skinke’ Andersen, der også opnåede divisionskampe i Randers Freja.

Annonce

Nye støvler i skabet

2-2 sluttede det med denne byline på sidelinjen, og så kunne en kasse Thor ellers lukke formiddagen på bænken foran klubhuset. Som sædvanligt.

- Næsten alle de her gutter har jeg spillet med mellem 30 og 40 år, og vi har det vildt godt socialt. Jeg har nogle gange ondt i maven af at grine, når jeg kommer hjem. Der ryger nogle svinere afsted, men det er bare jargonen uden sure miner, forklarer John Sørensen.

Man kan mene, at den gode side af 70 er en fremskreden alder at jagte håneretten onsdag efter onsdag, men i 'Onsdagskrøllerne' afskyr de dagen, hvor et sidste punktum i de gamle KB-trøjer er uundgåeligt.

- Jeg tror, jeg bliver deprimeret. Det var et stort savn og rastløse dage, da corona tvang os til pause. Mine støvler er ved at være slidte, men jeg har et par nye klar hjemme i skabet, lyder det fra Lars Petersen.

Se alle avisens billeder her:

Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Landdistrikter står højt på politikernes dagsorden: Alle vil gøre noget for at fastholde den gode udvikling

Annonce