Annonce
Randers

OPDATERET: Hustru fængslet for knivstik

Den 58-årige hustru, der blev anholdt kort tid efter alarmopkaldet, nægter sig skyldig i forsøg på manddrab. Foto: Ole Jakobsen

58-årig hustru blev varetægtsfængslet i fire uger for forsøg på manddrab ved at have stukket sin 60-årige mand i maven med en 15 centimeter lang køkkenkniv.

Lille, usoigneret, med besværet vejrtrækning og med sin astmamedicin knuget i hånden, satte den 58-årige kvinde sig til rette i midten af retslokalet i det gamle tinghus i Randers lørdag eftermiddag.

Randers Amtsavis erfarer, at sigtede og hendes mand, den 60-årige, der blev stukket med kniv i den øvre del af maven tidligt lørdag morgen, stammer fra misbrugskredse.

Han var en overgang i det, lægerne kalder kritisk tilstand, men efter en operation lørdag formiddag, blev han erklæret uden for livsfare, oplyser politikommissær Helle Fly Edelbo, central efterforskning ved Østjyllands Politi.

Den 58-årige, der lørdag morgen ved 5.30-tiden blev anholdt af Østjyllands Politi for at have stukket sin mand med en 15 centimeter lang køkkenkniv i Blomsterparken i Stevnstrup, blev sigtet af anklager Signe Mikkelsen, Østjyllands Politi, for forsøg på manddrab, subsidiært for grov vold.

Kvinden nægtede sig skyldig. Det gjorde hun, da hun omkring ni timer efter knivstikket, stod ansigt til ansigt med retsvæsnet i grundlovsforhør.

»Jeg forsvarede mit eget liv,« sagde hun, da anklageren havde læst sigtelsen om forsøg på manddrab op.

»Skal jeg forstå det sådan, at du nægter dig skyldig«, spurgte dommer Lene Hjerrild.

»Ja, det kan du bande på,« lød det fra den 58-årige kvinde, som var ført til retten af politiet. Hun havde det typiske arrest-outfit på, klædt helt i sort: Sorte joggingbukser, sort sweatshirt, sorte strømper og sorte badesandaler.

Mere nåede hun ikke at forklare sig, før anklageren begærede lukkede døre af hensyn til, at en sagsbehandling i offentligheden ville kunne hindre sagens opklaring. Politiet er stadig i den indledende efterforskning af sagen og har afhørt vidner, der har givet modsatrettede forklaringer. Desuden besværliggøres efterforskningen af, at vidner og forrettede samt sigtede har familiære relationer, hvilket også kan påvirke forklaringer.

Dommer Lene Hjerrild behøvede ikke lang betænkningstid for at afsige kendelsen om at lukke dørene.

Og kvinden endte med at blive varetægtsfængslet i fire uger, en kendelse, som hun ikke kærede til Vestre Landsret.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Randers FC

Cheftræner før kamp mod AC Horsens: Jeg ved godt, at folk gerne vil have Kamara på banen

Annonce