Annonce
forside

Opdateret: Kyllingefarm i flammer på Mariagervej

Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på Mariagervej. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers: Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på en ejendom på Mariagervej 499 A lidt nord for Hvidsten, hvor der produceres slagtekyllinger. Ladebygningen var fuld af halm, og i løbet af dagen foretager Beredskab og Sikkerhed Randers en kontrolleret nedbrænding af halmen.

- Vi har lånt en kran fra Beredskabsstyrelsen i Thisted til at fjerne tagplader fra bygningen, fortæller indsatsleder Per Allan Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers. Fra morgenstunden var der 14 brandmænd på stedet, men i løbet af dagen er de frivillige brandfolk fra det supplerende beredskab på Langvang kommet til for at løse en del af opgaverne i forbindelse med den kontrollerede nedbrænding, der blandt andet kræver en del overvågning.

- Så kan vi holde beredskabet oppe, forklarer Per Allan Nielsen.

Mens ladebygningen ikke kunne reddes, så lykkedes det at holde ilden væk fra et nærliggende maskinhus og garage, samt tre staldbygninger med kyllinger. Gårdens stuehus var ikke i fare for at blive ramt af branden.

Endnu er årsagen til branden ikke fastslået.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Leder For abonnenter

Tyra trak det sorte stik hjem

Klimaet styrer klatten. Debatten om vores klodes fremtid har forlængst antaget religiøse dimensioner, hvor der rask væk udpeges syndere og farisæere, hvor den evige frelse ligger i CO2-neutralitet. Vi forpligter os på klimaregnskaber og klimaaftaler. Og det er alt sammen vældig godt. Samtidig opfører kineserne kulværker langs den nye silkevej. Men under de store linjer og ambitiøse målsætninger har vi al skrigeriet. Så må vi ikke spise oksekød, fordi køer er blevet bandlyst i det klimakorrekte selskab. Der udledes gasser, når føden har været igennem drøvtyggerens fem maver. Man taler om fly-skam og slår hårdt ned på flytrafikken, mens klimaaktivister flyver verden rundt til klimatopmøder, hvor målet helliger midlet. Klimaidolet, 16-årige Greta Thunberg, sejler CO2-neutralt til FN-klimamøde i New York i high tech yacht, mens besætningsmedlemmer efterfølgende tager flyet til USA for at sejle båden hjem til Europa. Danske kommuner er gået ind i kampen om at plante flest træer, mens man i Brasilien rask væk brænder urskoven ned. Og det bliver man ved med, indtil man når samme velfærdsstandard som Europa. Skoven skal under plov, selv om det fra europæisk side hævdes, at Amazonas er verdens lunger. Under hjemlige himmelstrøg trak olie- og gasfeltet Tyra det sorte stik hjem, i sporet på det mest grønne folketingsvalg nogensinde. Tyra lukker for hanerne. Ikke for at destruere sig selv, men for at få sig en gevaldig make-over til 21 milliarder kroner, så hun sikrer gassen til de små hjem de næste 25 år. Hun skal have nye ben, for de gamle er sunket seks meter ned i havbunden. Et arbejde, der strækker sig over tre år. I den periode må vi hente vores gas i Tyskland, der igen er afhængig af Putins gas. Debatten om køerne har været mere skinger end debatten om den Nordsøaftale, der er blevet indgået for at sikre os gas i hanerne, penge i statskassen og dermed penge til at lave velfærd for. "Money Makes the World go Around". Så takket være Tyra får vi råd til at stille en bøf på middagsbordet også i fremtiden - klimadebat eller ej.

Annonce