Annonce
forside

Opdateret: Kyllingefarm i flammer på Mariagervej

Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på Mariagervej. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers: Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på en ejendom på Mariagervej 499 A lidt nord for Hvidsten, hvor der produceres slagtekyllinger. Ladebygningen var fuld af halm, og i løbet af dagen foretager Beredskab og Sikkerhed Randers en kontrolleret nedbrænding af halmen.

- Vi har lånt en kran fra Beredskabsstyrelsen i Thisted til at fjerne tagplader fra bygningen, fortæller indsatsleder Per Allan Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers. Fra morgenstunden var der 14 brandmænd på stedet, men i løbet af dagen er de frivillige brandfolk fra det supplerende beredskab på Langvang kommet til for at løse en del af opgaverne i forbindelse med den kontrollerede nedbrænding, der blandt andet kræver en del overvågning.

- Så kan vi holde beredskabet oppe, forklarer Per Allan Nielsen.

Mens ladebygningen ikke kunne reddes, så lykkedes det at holde ilden væk fra et nærliggende maskinhus og garage, samt tre staldbygninger med kyllinger. Gårdens stuehus var ikke i fare for at blive ramt af branden.

Endnu er årsagen til branden ikke fastslået.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kommunerne skal holde stien ren. Det samme skal vi andre.

Det er naturligvis sympatisk, at et enigt Randers Byråd har besluttet at bakke op om aftalen med det mundrette navn "charter for skattelyfri kommuner" og dermed indgår i et forpligtende samarbejde med 12 andre af landets 98 kommuner. Det er dog endnu mere sympatisk, at Randers Kommune allerede i årevis har efterlevet aftalens ånd og smidt leverandører på porten, hvis sådanne bliver afsløret i skatteunddragelse eller hvidvask. Sådan skal det være, og sådan bør det også være i de 85 kommuner, der endnu ikke er en del af "charter for skattelyfri kommuner". Det kan både forbløffe og forarge, at så mange kommuner endnu ikke har valgt at bakke op om aftalen. Samvittighedsfuld og frivillig skattebetaling er en grundsten for størstedelen af vores verdenssamfund såvel som vores nære lokalsamfund. Vi har i Kronjylland og på Djursland, i resten af Danmark, i størstedelen af vores vestlige verden valgt en samfundsmodel, hvor vi ikke kun holder hjulene i gang med fælles asfalt for alle, men hvor vi også står sammen om de enorme omkostninger, der sikrer os god børnepasning, skolegang, ældrepleje, social omsorg, sygdomsbehandling og mange andre bløde værdier, som vi synes er væsentlige. Vores samfundsmodel kan kun lade sig gøre, hvis vi alle betaler den skat, som vores folkevalgte har fastsat. Vi kan mene, at skatten er for høj. Vi kan mene, at den er for lav. Men vi kan ikke mene, at vi ikke vil betale. Det gælder både privatpersoner som dig og mig, og det gælder erhvervsvirksomheder, de små såvel som de store. Den lille slagtermester i Randers skal betale skat. Det skal Danish Crown også. Den lille restauratør i Mariager skal betale skat. Det skal McDonald's også. Den lille medievirksomhed i Grenaa skal betale skat. Det skal Facebook også. Hvis ikke vi betaler vores skat, skal hammeren falde, og den skal falde hårdt. Kommunerne skal smide deres leverandører på porten, hvis ikke de betaler deres skat. Det samme skal alle vi andre. Det gælder både i det store og det små. Det gælder også ham, der kan mure en garage billigere end alle andre - hvis ikke vi skal bruge en regning og kan betale med kontanter.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce