Annonce
forside

Opdateret: Kyllingefarm i flammer på Mariagervej

Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på Mariagervej. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers: Tirsdag morgen udbrød der brand i en ladebygning på en ejendom på Mariagervej 499 A lidt nord for Hvidsten, hvor der produceres slagtekyllinger. Ladebygningen var fuld af halm, og i løbet af dagen foretager Beredskab og Sikkerhed Randers en kontrolleret nedbrænding af halmen.

- Vi har lånt en kran fra Beredskabsstyrelsen i Thisted til at fjerne tagplader fra bygningen, fortæller indsatsleder Per Allan Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers. Fra morgenstunden var der 14 brandmænd på stedet, men i løbet af dagen er de frivillige brandfolk fra det supplerende beredskab på Langvang kommet til for at løse en del af opgaverne i forbindelse med den kontrollerede nedbrænding, der blandt andet kræver en del overvågning.

- Så kan vi holde beredskabet oppe, forklarer Per Allan Nielsen.

Mens ladebygningen ikke kunne reddes, så lykkedes det at holde ilden væk fra et nærliggende maskinhus og garage, samt tre staldbygninger med kyllinger. Gårdens stuehus var ikke i fare for at blive ramt af branden.

Endnu er årsagen til branden ikke fastslået.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Slut med splittelse. Slut med enegang.

Det vil ligne et politisk mesterværk, hvis det inden 4. november skulle lykkes borgmester Torben Hansen at lave det, som Randers Kommune mere end nogensinde har brug for, nemlig et bredt forlig om budgettet for det kommende år. Sagen om Stjernehuset i særdeleshed men også sagen om Visit Randers har i måneder splittet ikke blot byrådet men også borgmesterpartiet internt. Og hvis ikke borgmesteren har samling på sine egne, vil det blive mere end vanskeligt at få samling på hele byrådet eller blot det meste deraf - altså blot den del, der er indenfor politisk eller andre former for rækkevidde. Hvis blot Torben Hansen vidste, hvor han havde sin socialdemokratiske fælle og forgænger i embedet, inklusive den gruppe, som eksborgmester Henning Jensen Nyhuus omgiver sig med, ville han i samarbejde med Venstre kunne lægge et solidt fundament for et fornuftigt budget. Men det ved Torben Hansen ikke, og derfor er det vanskeligt at lave budgetaftale med byrådets største oppositionsparti og love de ni liberale at stille med 13 socialdemokratiske stemmer. De seneste måneder har vist, at kløften mellem borgmester og eksborgmester i et og samme parti er så stor, at byrådets største parti i øjeblikket ikke stemmer som en samlet enhed. Højloftet og rummelig, vil socialdemokraterne i Randers sandsynligvis sige om deres parti i et forsøg på at forklare det manglende fælles fodslag, der præger deres byrådsgruppe i disse måneder. På de indre linjer vil deres leder forhåbentlig sige, at nu må gruppen stå sammen, nu må selv eksborgmestre rette ind efter den nuværende, slut med splittelse, slut med enegang, således at partiet derefter har mulighed for også at stå sammen med andre - Venstre, Konservative og DF eksempelvis. Hvis Torben Hansen lader sin mulighed for skattestigning på 0,125 procent ligge, kan han sandsynligvis samle 26 af byrådets 31 medlemmer i et bredt forlig om budgettet for næste år. Og det vil være en ønskesituation for et byråd og en kommune, der har mere end rigelig med problemer forårsaget af snævre flertal bag store beslutninger, Hal 4 eksempelvis.

Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce