Annonce
Østjylland

Opdateret: Mistænkt indbrudstyv varetægtsfængslet i fire uger

Genrefoto.

En 24-årig mand fra Grenaa blev mandag eftermiddag fængslet i surrogat i fire uger efter et grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for at have begået 31 indbrud i Grenaa.

Annonce

Grenaa/Randers: 31 indbrud og indbrudsforsøg i sommerhuse, villaer og en enkelt garage. Alle begået i Grenaa og bortset fra et enkelt i maj, er alle også begået siden udgangen af september.

Det var de anklager, en 24-årig mand fra Grenaa stod overfor, da han mandag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Selve grundlovsforhøret blev dog en noget ensidig affære, hvor det primært var anklager Marianne Birch fra Østjyllands Politi, der argumenterede for varetægtsfængslingen. Forsvarets input begrænsede sig således mere eller mindre til en udmelding om, at den 24-årige nægtede sig skyldig i alle anklager - og i øvrigt nægtede at svare på spørgsmål med relation til anklagerne.

Annonce

Fandt pas og pilleæsker

Den omfattende sag mod den 24-årige grenaagenserbegyndte at rulle, da han blev anholdt 3. november i forbindelse med et indbrudsforsøg på en adresse i Grenaa. Som følge af anholdelsen besluttede Østjyllands Politi at foretage en ransagning af hans bopæl den efterfølgende dag, og det skulle vise sig at være et godt træk.

På den 24-åriges bopæl fandt betjente både julepynt, bestik, kosmetik, kreditkort, pas og pilleæsker, som ingen relation havde til den sigtede. Det havde de til gengæld til ni forskellige indbrudssager i Grenaa, som Østjyllands Politi har fået anmeldelser om siden maj i år.

Sammen med det indbrudsforsøg, som den 24-årige blev anholdt i forbindelse med, kan Østjyllands Politi med sikkerhed knytte den 24-årige til ti tilfælde af indbrud, men alligevel lyder sigtelsen altså på 31 indbrud.

Annonce

Et mistænkeligt sammenfald

Grunden til, at sigtelsen omhandler 31 indbrud og indbrudsforsøg, er ifølge Marianne Birch et sammenfald i adresser og tidspunkter for en lang række indbrud, som er blevet begået i Grenaa siden begyndelsen af oktober.

- Der er en dokumenteret sammenhæng mellem den sigtede og ti af de i alt 31 sager. Men når vi kigger på de mange indbrud, der er blevet begået i Grenaa i den periode, så tyder noget på, at der også er en sammenhæng til de sidste 21 sager. De ligger nemlig alle sammen i klynger - både hvad angår tid og sted, sagde anklageren, og henviste til, at hovedparten af indbruddene er begået i løbet af oktober og november i et sommerhusområde på Hasselvej, Poppelvej, Østre Skovvej og Granvej samt i villakvarterer rundt om i Grenaa .

På grund af de mange indbrud i løbet af kort tid i særligt sommerhuskvarteret, følte Østjyllands Politi sig for nylig nødsaget til at sende en advarsel ud til alle sommerhusejere omkring et stort antal indbrud i området.

Annonce

Mentalundersøgelse på vej

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at den 24-årige tidligere er straffet for tyveri i 2015. Sammenlagt med, at den sigtede erkendte at have et misbrug af hash, vurderede dommeren, at der var en risiko for, at han kunne finde på at begå flere indbrud, hvis han blev sat på fri fod. Han blev derfor som nævnt varetægtsfængslet i fire uger.

Varetægtsfængslingen skal foregå i surrogat på psykiatrisk afdeling i Randers, ligesom der efter anmodning fra anklagemyndigheden skal laves en supplerende mentalundersøgelse af den 24-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce