Annonce
Randers

Open Air Bio i Randers markerer modstandskampen fra 2. verdenskrig

Museum Østjylland inviterer alle en tur i Open Air Bio på Jens Otto Krags Plads for at se filmen om Hvidsten Gruppen. Foto: Regnar Grasten Film
Filmen vises i forbindelse med 75-året for henrettelsen af de otte medlemmer af Hvidstengruppen.

Randers: Tag campingstolen og de lune sommerplaider med ud i sommernatten i Randers, når Museum Østjylland inviterer til Open Air Bio på Jens Otto Krags Plads.

Over det store lærred ruller filmen Hvidsten Gruppen, der fortæller om den dramatiske historie om en modstandsgruppe, der under 2. verdenskrig betalte den højeste pris for deres overbevisning.

Filmen vises i forbindelse med 75-året for henrettelsen af de otte medlemmer af Hvidstengruppen. Foto: Regnar Grasten Film

75-året for henrettelsen

Filmen vises i forbindelse med 75-året for henrettelsen af de otte medlemmer af Hvidstengruppen, der blev skudt og dræbt 29. juni 1944. På netop denne dag åbner også den nye særudstilling "Modstand" på Museum Østjylland. Udstillingen handler om Hvidstengruppen og om forbindelserne fra Hvidsten og Randers til resten af modstandsbevægelsen i Danmark.

Open Air Bio med visning af filmen Hvidsten Gruppen, lørdag 29. juni kl. 22 på Jens Otto Krags Plads ved Kulturhuset i Randers. Filmen varer to timer. Gratis adgang.

Rammer hjerne og hjerte

Der er lagt op til både hygge i sommernatten og til stille eftertænksomhed.

- Hvidsten Gruppen er en spændende film, som rammer lige i både hjerne og hjerte og maner til stille eftertanke. At den tilmed handler om en lokal modstandsgruppe gør den selvfølgelig særlig interessant for os her fra Østjylland, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen, der håber, at mange natteravne benytter lejligheden til at se eller gense filmen i fællesskab om den lokale modstandsgruppe og dykke ned i historien om en dramatisk tid.

Filmen vises på storskærm. Det er ganske gratis at være med. I tilfælde af regn – tag regntøj på, men ikke paraply med! Café Jens Otto sælger øl og vand ved Open Air Bio.

Skuespiller Bodil Jørgensen, der spillede krokone Gudrun Fiil, gæster tidligere på dagen Museum Østjylland, hvor hun klipper snoren til særudstillingen "Modstand".

Musiker og skuespiller Niels Skousen synger og spiller sangen Ryvangen. Alle er velkomne til udstillingsåbningen.

Udstillingen kan ses frem til 27. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Annonce