Annonce
Randers

Open Air blev en våd, men helt igennem glad musikfest

Lis Sørensen var veloplagt og mindede om, at regnen jo blot var udtryk for, at den gode gamle danske sommer var vendt tilbage. Foto: Annelene Petersen

Udfordringerne var mange, og stormen Johanne startede allerede fredag morgen med at sende alle, der har med festen på Justesens Plæne at gøre, på overarbejde. Men det lykkedes at udbedre skaderne tilstrækkeligt til, at blandt andet Randers Open Air kunne holdes som planlagt. Tung regn forsøgte imidlertid - dog uden held - at lægge en dæmper på starten af koncerten.

Annonce

Randers: Hele sommeren igennem har de ellers så lunefulde guder med ansvar for det danske vejr været arrangører af større udendørs fester særdeles venligt stemte. Lige indtil den netop overståede weekend. Man skulle næsten tro, at nogen blandt Randers Ugens planlæggere op til weekenden har tisset på vejrgudernes sukkermadder, for gudernes forståelse for behovet for tørvejr og solskin i forbindelse med åbningsfestlighederne fredag samt lørdagens store udendørs koncert på Justesens Plæne var endog meget svær at få øje på.

Ikke nok med at stormen Johanne startede fredagen med at blæse domen, hvori var planlagt et stort antal koncerter og andre events i hele Randers Ugen, i stykker. Da første kunstner ved Randers Open Air lørdag eftermiddag, Lis Sørensen med band, entrede den store scene, silede regnen ned. Af samme grund var den ellers så udtørrede plæne foran scenen temmelig tyndt befolket.

Men fest blev der alligevel.

Rune Larsen og Jytte Rasmussen havde skelet til, hvad fiskerne gør og sikret sig mod regnen med hver sin sydvest. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Regnen vil stoppe

- Vi har prøvet det før, endda med samme artist, som lige om lidt går på scenen. At regnen styrter ned, og publikum er meget lille. Men det vil gå lige som sidste gang, det var tilfældet. Hun skal blot synge et par sange, så begynder folk at strømme til, regnen holder op, skyerne forsvinder, og alt bliver godt, spåede en optimistisk arrangør, Leif Bressum, der havde fået tjansen med at introducere kunstnerne fra scenen.

Hans spådom gik kun delvis i opfyldelse. For nok strømmede flere og flere glade publikummer til, men de var iført regntøj eller bar på paraplyer, for regnen blev ved - gennem hele koncerten med Lis Sørensen.

Den garvede Sørensen delte erindringer med publikum og sagde, at hun havde spillet mange gange i Randers i både regn, sol og sne, og uanset vejret havde det hver gang været en fest.

- Det er jo også bare den gode gamle danske sommer, der er vendt tilbage, sagde hun.

Når man er i godt selskab, og stemningen ligeledes er i top, så kræver det en selfie. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Glade, våde smil

Som antydet lod det tilstedeværende publikum, som ganske rigtigt voksede gevaldigt i størrelse efter de første par sange, sig heller ikke slå ud af regnen. Tværtimod var ansigterne på plænen stort set uden undtagelser pyntet med store smil og øjne lysende af forventning om en god fest.

Det gjaldt blandt andet dem, som sad på trioen Berit, Birgitte og Jeanette Christensen. Berit er mor til de to andre, som havde givet mor billetterne i fødselsdagsgave - først og fremmest for sammen at kunne nyde Michael Learns to Rock, afslørede de.

- Men Lis Sørensen er da også god, lød det fra Jeanette, som fik samtykkende nik fra søster Birgitte, mens Berit supplerede:

- Ja rigtig god. Men hun er måske mest for min generation.

Glade var også Rune Larsen og Jytte Rasmussen fra Vorup, som havde sikret sig mod væden under hver sin højblå og meget klædelige sydvest.

- Vi ser frem til det hele. Vi kender ikke Sømændene (orkester, som også var på programmet, red.), men vi tager det hele med, smilede de samstemmende.

Mor Berit Christensen og døtrene Birgitte (tv) og Jeanette lod sig ikke genere af regnen. De var kommet for primært at høre Michael Learns to Rock. Foto: Annelene Petersen
Annonce

En fest med udfordringer

Og Leif Bressum? Han var såmænd også ganske glad, omstændighederne taget i betragtning - omend en smule træt.

- Det har været et hektisk døgn. Vi gik hjem torsdag aften i forvisning om, at alt var klappet og klart, men klokken fem fredag morgen blev jeg ringet op om, fordi hegnet med bannerne på grund af blæsten var ved at vælte ud på Tørvebryggen. Jeg bad om straks at få taget bannerne, der jo virker som sejl, ned og skyndte mig ned på pladsen.

- Cirka ved syv-halvotte-tiden røg så tårnet med mixerpulten, og så skulle der ellers arbejdes hurtigt for at redde anlægget. Det lykkedes, men vi var knap færdige, da teltdugen røg af domen, husker Leif Bressum.

- Allerede mens vi ringede 112 efter hjælp, besluttede vi selv, inden politi og beredskab var nået frem, at spærre Tørvebryggen af for trafik, fortalte Leif Bressum.

Selv om det regner, kan man da sagtens hygge sig med en udendørs kop øl. Blot skal man passe på, at øllet ikke bliver for tyndt. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Tilfreds trods alt

Han har arrangeret store koncerter i mere end 30 år og har efter eget udsagn aldrig oplevet noget lignende dét, der skete fredag. Og han har masser af ros til alle, som fredagen igennem knoklede med at få festen op at stå trods alt.

- Samarbejdet mellem vores folk, politiet og beredskabet var fantastisk, og I i pressen var også fine medspillere, sagde han.

Om den våde start på den store Open Air koncert lød det fra Bressum:

- Vi kan sørge for, at teknikken virker, at grejet er på plads, og at der er mad og drikke til alle. Men vejret har vi ingen indflydelse på. Vi har på forhånd solgt mellem 2500 og 3000 billetter, og det er jeg rimelig godt tilfreds med. Så lad os nu se, hvordan resten af aftenen arter sig, lød det fra Leif Bressum, lige inden band nummer to, Michael Learns to Rock, entrede scenen.

Næsten samtidig stoppede regnen faktisk, og solen tittede frem - først mellem et par grå skyer, men langsomt fik den mere plads, og resten af aftenen forblev tør og tæt på skyfri.

Se videoer herunder og klik på linket til det store billedgalleri, så du kan komme helt tæt på lørdagens fest.

Regnen kunne ikke ødelægge festen. Der blev klappet og sunget med under hele koncerten. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce