Annonce
Randers

Opfordring til studerende: Flyt til Randers og spar 2900 kroner

Transporttiden til Randers er ikke meget længere end tiden i bybus til Aarhus-forstæder som Brabrand og Risskov. Til gengæld er det meget lettere at udnytte tid i tog end i bus til for eksempel læsning på grund af de gode siddepladsforhold. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Der er mange penge at spare for Aarhus-studerende ved at flytte til Randers. Samtidig koster det ikke meget ekstra tid i forhold til transport fra en Aarhus-forstad. Det viser en ny beregning af kvadratmeterpriser og transportid.

Randers: Studerende i Aarhus C kan vælge at flytte til Randers - og til gengæld spare i gennemsnit næsten 3000 kroner på deres månedlige boligudgifter. Det viser en undersøgelse foretaget af akutbolig.dk. Firmaet har fundet de gennemsnitlige kvadratmeterpris på 50 kvadratmeters-boliger i forskellige kvarterer i Aarhus, og sammenlignet dem med priser i Skanderborg, Silkeborg og Randers. Samtidig har de set på transporttiden.

Besparelsen kræver nemlig, at de unge er klar til at bruge en god halv time på pendling. Det er dog ikke mere, end mange studerende i Aarhus-forstæderne i forvejen er vant til at bruge i busserne for at komme frem.

Selvom Randers og Skanderborg kilometermæssigt befinder sig længere væk end eksempelvis Brabrand og Viby, tager det med offentlig transport omtrent samme tid - og i nogle tilfælde kortere tid - på grund af de gode bus- og togforbindelser. Derudover er transporttiden oplagt at udnytte til forberedelse og læsning. På den måde kan man under transporttiden slå to fluer med et smæk.

- Den månedlige besparelse ved at flytte ud fra centrum kan betyde, at studerende kan nøjes med SU’en og ikke behøver at have et studiejob for at kunne få økonomien til at hænge sammen. De ekstra minutters transporttid kan derfor hurtigt være hele umagen værd, siger Daniel Juhl, administrerende direktør for Akutbolig.dk.

Samtidig kan de studerende i Aarhus på den måde også slippe for at slås med tusindvis af andre om den helt rigtige bolig her i højsæsonen for studiestart.

Både Brabrand og Risskov har næsten samme transporttider som Randers fra Aarhus H. Men besparelsen ved at flytte til Randers er meget større. Kilde akutbolig.dk
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce