Annonce
Randers

Opgang evakueret på Hobrovej: Kvinde faldt i søvn under madlavning

Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Røg i opgangen lød alarmopkaldet kort efter klokken 14 torsdag, hvor Beredskab og Sikkerhed Randers rykkede ud til en etageejendom på Hobrovej.
Annonce

Randers: - Vi var lige ved at sparke døren til lejligheden ind, da den kvindelige beboer selv kom ud og åbnede, fortæller indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed Randers, Christian Nøddelund.

Han var sammen med resten af beredskabet kort efter klokken 14 torsdag blevet kaldt ud til en etageejendom på Hobrovej, hvor beboere havde set og lugtet røg i opgangen.

Opgangen blev evakueret, mens brandmændene fik styr på situationen.

Det vidste sig hurtigt, at kvinden i lejligheden havde været i gang med at tilberede æg i køkkenet, da hun var faldet i søvn på sofaen. Hun var herefter vågnet op til en meget røgfyldt lejlighed.

- Om der har været ild i maden, ved jeg ikke, men det var en meget forkullet gryde, fortæller Christian Nøddelund.

Kvinden havde allerede inden beredskabets ankomst fjernet gryden fra varmen, og det var ikke nødvendigt at bruge vand eller foretage yderligere slukning for brandvæsenet.

Lejligheden var ikke sodskadet, men lugtede stærkt, og indeklimaet var presset af røgudviklingen. Derfor foretog beredskabet det, der hedder en overtryksventilering, hvor de blæste røgen ud af rummene.

Opgangen var evakueret i cirka en halv time, før beboerne kunne vende tilbage til deres lejligheder. Under en time efter ankomst kunne også indsatslederen vende snuden hjemad mod brandstationen.

For beboerne blev det heldigvis ved forskrækkelsen.

- Men hvis situationen havde fået lov til at udvikle sig, kunne det godt være blevet farligt, forklarer Christian Nøddelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce