Annonce
Norddjurs

Oplev historien på egen krop: Tag på sommerferie i 1930'erne

På Gammel Estrup kan man rejse tilbage i tiden og holde sommerferie som skovarbejderfamilie i 1930 - uden moderne hjælpemidler. Der er plads til en familie på fem i Skovarbejderhuset. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.
For mange danskere er ferien til udlandet aflyst. Men de anderledes ferieoplevelser kan også findes herhjemme. På Gammel Estrup kan man i sommerferien rejse tilbage i tiden og leve som skovarbejderfamilie anno 1930.
Annonce

AUNING: I det lille skovarbejderhus ved herregården Gammel Estrup boede der for knap 100 år siden en familie på fem. Huset er indrettet med et lille køkken med brændekomfur, en stue og et soveværelse på første sal.

Det er hér, Danmarks Herregårdsmuseum nu åbner op for, at nutidens familier kan holde sommerferie og prøve en hverdag af som skovarbejderfamilie i 1930’erne.

Som skovarbejder skal man selv sørge for at hugge brænde, fyre op og lave mad. Museet sørger for råvarer, så man kan lave klassisk husmandskost med for eksempel kartofler, æg, flæsk og brød. Og om aftenen er lyskilden petroleumslamper, der skal bæres med udenfor på dasset, når man skal på toilettet.

Omgivelserne er idylliske, men der er ikke meget 'all inclusive' over en ferie i Skovarbejderhuset. Gæsterne skal selv hugge brænde og fyre op i komfuret og toiletbesøg foregår på et afsides das. Foto: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
Annonce

Tre dage i 1930

Meningen med at holde ferie i huset er, at man skal opleve historien på egen krop:

- Vi lader folk rejse tilbage i tiden, vi giver dem gammeldags tøj på og lader dem selv stå for alt arbejdet med den daglige husholdning i huset, hvor der hverken er strøm eller indlagt vand. Vi håber, at det giver gæsterne en forståelse af livet på landet før i tiden og den enorme forskel, der er til det liv, vi lever i dag, siger Anders Sinding, der er museumsformidler ved museet, i en pressemeddelelse.

Familier, som booker et ophold i Skovarbejderhuset, vil få udleveret tøj og måltidskasse ved ankomst. De opfordres til at lade mobiltelefoner og anden elektronik blive i tasken. Skovarbejderhuset er åbent for publikum i dagtimerne, så beboerne i huset må også være klar til at tage imod turister og andre, som kommer forbi som en del af deres museumsbesøg.

Et ophold i huset varer tre dage og to nætter, og der kan bookes ophold indtil oktober. Et ophold koster 2.800 kroner inklusiv rengøring og forplejning. Der kan være to voksne og tre børn i huset i den gamle herregårdsskov Lunden ved herregården Gammel Estrup.

Yderligere info og booking hos Anders Sinding på ans@gammelestrup.dk eller telefon 87 95 07 05.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce