x
Annonce
Randers

Oplevelsesuddannelse går online

Ny linje på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Randers bliver online med fokus på travelguide management. Som en del af uddannelsen skal man blandt andet på guideskole i Spanien i fem uger i samarbejde med guideskolen Service & Co. Foto: Pressefoto.
Drømmer du om at arbejde med fjerne sandstrande og samtidig ligge på dem, så kommer chancen nu. Videregående uddannelse i oplevelser bliver online med fokus på rejseledelse.

Randers: Krystalblåt hav, hvide sandstrande og svajende palmer har normalt ikke meget tilfælles med videregående uddannelser. Men det får de nu. Erhvervsakademi Dania i Randers har nemlig lavet en ny onlineudgave af den 2-årige videregående uddannelse til serviceøkonom, som kan læses overalt i verden. Den har fået en unik specialisering inden for travelguide management.

-Den er for dem, som brænder for rejse- og oplevelsesbranchen, hvor vi kombinerer teori og praksis via samarbejde med guideskolen Service & Co., som blandt andet lægger hus til fem ugers ophold i Spanien som en del af uddannelsen. Rejsebranchen er inde i en rivende udvikling. Den er vi nødt til at følge med, fortæller underviser Bettina Lyngsdal Baumgarten, der er projektleder for den nye uddannelse og selv har 25 års erfaring fra rejsebranchen.

Annonce
Drømmen om at arbejde i sol og varme kan nu blive udlevet via en onlineuddannelse til oplevelser og rejseledelse.

Kombination til fremtiden

Århus Charter er en af de virksomheder, som er glad for at høre om det nye speciale på uddannelsen.

- Jeg hilser den nye uddannelse i travelguide management velkommen. Vi er helt sikre på, at kombinationen af teorien og den jordnære praksisbaserede uddannelse fra blandt andet guideskolen klæder de studerende allerbedst på til en fremtid i rejsebranchen, forklarer Henrik G. Jensen, der er bureauchef og medejer af Århus Charter.

Sparer tid

30-årige Nadia Sofia Carstens har taget guideskole og den videregående uddannelse til serviceøkonom hver for sig. Hun ville ønske, at uddannelsen havde fandtes, dengang hun skulle vælge videregående uddannelse.

- Hvis jeg kunne spole tiden tilbage, ville jeg helt klart have valgt en kombineret uddannelse. Det allersmarteste er jo, at man sparer meget tid og penge ved at kunne gøre begge dele samtidig, smiler Nadia Sofia Carstens, der gennem flere år har været rådgiver i branchen.

Vi mødes online og i Randers

Hun maner samtidig alle bekymringer om eventuel ensomhed som studerende bag skærmen til jorden.

- Udover at lave online studiegrupper for alle kan vi godt lide at se folk i øjnene og skabe nærhed, som giver den læring, vi har et brændende hjerte for. Vi vil aldrig udstikke en opgave og så lade folk alene i fire uger, siger projektlederen alvorligt.

100 procent online bliver uddannelsen dog ikke, da man udover at ses fysisk på guideskolen i Spanien også skal mødes fysisk ved hver semesterstart i Randers. Det er muligt at søge ind på den videregående uddannelse via optagelse.dk, og studiestart for første hold bliver efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce