Annonce
Udland

Oppositionsleder bekræfter fredsmøde i Norge om Venezuela

Stringer/Reuters
Norge forsøger at mægle i konflikt med Maduro-styret, siger Guaido, der gør krav på at være Venezuelas leder.

Venezuelas selverklærede leder Juan Guaidó bekræfter, at han har sendt en delegation til Norge for at forhandle en løsning i sit land.

- Der er nogle udsendinge i Norge, siger Guaidó under et politisk massemøde i hovedstaden Caracas ifølge AFP.

Norge "forsøger af mægle i konflikten", lyder det fra ham. Men han benægter, at der forhandles med repræsentanter for præsident Nicolas Maduros styre.

FN's generalsekretær, António Guterres, hilser nyheden om forhandlinger velkommen og siger, at han er klar til at støtte dem, skriver AP.

Det startede som et rygte onsdag i de venezuelanske medier. At en delegation af parlamentarikere var landet i Oslo i weekenden for at drøfte en løsning på den forfatningsmæssige krise, der er opstået, ved at to ledere gør krav på at være Venezuelas reelle ledere.

Norske NRK har citeret anonyme kilder for at sige, at forhandlinger har været i gang på et hemmeligt sted i Norge "i flere dage".

Forhandlerne rejser hjem igen torsdag ifølge NRK, der er den norske pendant til DR.

Mens alt dette står på, har Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, torsdag mødt sin kollega fra Venezuela for at drøfte den politiske krise i landet. Det skete i Cuba, der også har tilbudt sig som mægler i den sprængfarlige konflikt.

Cuba er et af Maduro-styrets få allierede i Latinamerika.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, rakte for to uger siden ud til Maduros styre på vegne af Lima-gruppen. Det er en blok af overvejende latinamerikanske lande, der søger en politisk løsning på den alvorlige krise i Venezuela.

Juan Guaidó har beskyldt præsident Maduro og hans socialistiske regering for at køre landet i sænk. Maduro og hans støtter beskylder derimod USA for at have udløst krisen gennem sanktionspolitik.

Siden Juan Guaidó udråbte sig selv til præsident i januar, med den begrundelse at Maduros valgsejr i maj 2018 var ulovlig, har han flere gange opfordret befolkningen og landets militær til at hjælpe ham med at vælte Maduro.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce