Annonce
Læserbrev

Opråb til Randers Byråd

Læserbrev: Jeg vil hermed komme med en stor opfordring til de randrusianske embedsmænd og politikere om at tænke sig meget grundigt om, inden de beslutter sig for at tilslutte Visit Randers til giganten Visit Aarhus.

Det vil være helt bombesikkert, at Randers vil drukne i det store apparat, som Visit Aarhus vil blive. (Skulle det blive aktuelt med en tilslutning, hvorfor så ikke kalde det Visit Østjylland).

Jeg er helt sikker på, at den besparelse, Randers Kommune vil få ved at lukke Visit Randers, cirka 2,8 millioner kroner, hurtigt ædes op af gebyrer til Aarhus for at være med.

I en del år har jeg omdelt Visit Randers-publikationer, blandt andet i Aarhus-området. Her er jeg adskillige gange blevet mødt med spørgsmålet – "hvor ligger Randers?". Det tegner i hvert fald ikke godt for Randers' fremtid i et nyt stort samarbejde.

Turistbureauet i Aarhus ligger på anden sal i Dokk 1, og her er der ikke almindelig adgang for publikum; i stedet må turisterne betjene sig ved cirka 25 touchskærme rundt omkring i byen. Dog er der i sommerhalvåret en medarbejder i Infohuse ved banegården og Store Torv.

Jeg tror nu ikke, Visit Aarhus på disse steder og skærme vil komme til at sende ret mange turister i retning af Randers.

Af erfaring ved jeg, at mange udenlandske turister meget gerne vil have en brochure/folder i hånden. Som de kan læse i fred og ro på hotellet eller i campingvognen. Specielt vore tyske gæster vil gerne have papir og personløsningen. De er ikke så langt fremme med skærmløsninger.

Jeg håber stadigvæk, at vore politikere vil tænke sig godt og grundigt om, inden de skal beslutte sig.

Desværre håber jeg ikke, rygterne taler sandt omkring, at vor borgmester, som er formand for de østjyske borgmestres forening, allerede har lovet sine kolleger, at Randers er med. Det samme gælder vor kommunaldirektør, som ligeledes er formand for de samme kommuners sammenslutning, og som også har lovet kollegerne, at Randers er med.

Kære politikere – Tænk jer nu rigtig godt om, inden i nedlægger "Randers".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Friheden er skrøbelig. Den skal vi passe godt på.

Det er et fint og enkelt koncept for en fælles fejring af 75-året for befrielsen, som eventsekretariatet i Randers Kommune netop har lanceret. Sekretariatet stabler ikke fejringen på benene for os alle, men vi må selv virkeliggøre ideen om alsang overalt i vores kronjyske kommune. Vi må selv gøre en indsats, akkurat som vores kronjyske forfædre gjorde det i endeløs større skala, da de kæmpede mod den nazistiske besættelsesmagt i de fem forbandede år i første halvdel af 1940'erne. Det gør ikke noget, at vi selv må på banen og arrangere vores alsang i Havndal, Helsted og Hornbæk, i Værum, Vestrup og Vorup, i bydele og landsbyer overalt i den kommune, der dengang i krigsårene husede den måske vigtigste gruppe i den danske modstandsbevægelse. Det gør ikke noget, at vi selv må påtage os et ansvar for fejringen af den frihed, som vores forfædre genvandt, og som vi selv nyder godt af hver eneste dag. Tværtimod. Et medejerskab af fejringen af befrielsen gør blot festen endnu bedre for os alle. For en fest skal det være, en fest for friheden, selv om mange af vores forfædre betalte med livet for den frihed, der blev vores. Vi skylder vores forfædre, frihedskæmperne, at fejre den frihed, de betalte den allerhøjeste pris for. Frihedsbudskabet skal lyde overalt i vores kommune 4. maj klokken 20.35. Der skal være lys i alle vinduer. Der skal være Dannebrog i alle stænger. Der skal være sang i alle bydele og landsbyer - ikke kun på Skovbakken i storbyen i midten men overalt i den kommune, der husede Hvidstengruppen dengang. Som borgere i den kommune, hvor heltene i Hvidstengruppen havde hjemme, har vi en særlig forpligtelse, hvad angår fejring af den befrielse, som netop Hvidstengruppen havde en andel i. Vi skal ære de kronjyder, som dengang satte livet på spil for den frihed, der i dag er en grundsten i det moderne vestlige demokrati, som vi nyder at være borgere i, men som ikke er nogen selvfølge. Friheden er skrøbelig. Den skal vi passe godt på.

Randers FC For abonnenter

Karakterer: Kaptajnen var suveræn for Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Annonce