Annonce
Randers

Oprør på vej: Fælles front mod plejehjemslukninger

Torsdag 10. oktober demonstreres der på Rådhustorvet mod det politiske flertal, der vil have et plejehjem lukket. Der laves fælles fodslag mellem de forskellige grupper fra de fem plejehjem, som er i fare for at blive lukket, der er skrevet en protestsang, og der er en masse underskrifter på vej til byrådet.
Annonce

Kristrup: Bekymringen for, at et plejehjem skal lukke, at der nedlægges 250 ældreboliger med kald, og at aflastningsboligerne forsvinder, har fået en række medarbejdere fra plejehjem, pårørende til beboere og lokale borgere på banen. Mandag aften blev der fundet sammen i fælles front, aftaler blev lavet, forbindelser skabt, og den fælles front blev trukket op.

Det skete på borgermødet på Tirsdalens Skole, hvor 60-70 personer var dukket op. Flere var lokale borgere, men der var også en del politikere og folk fra andre plejecentre. Det var Velfærdslisten, der havde indkaldt og som opfordrede til at protestere over plejehjemsnedlæggelsen.

Susanne Jensen fra Dronningborg Plejecenter var en af dem, der fik højest bifald, da hun fortalte, at hun var bange for, at truslen om nedlæggelsen af plejehjem gik hen og blev en tradition.

- Vi stod også i det sidste gang, hvor Dronningborg og Havndal var i fare. Det kan da ikke passe, at det her skal gentages. Vi trøster hver eneste dag vores ældre, de er bange og bekymrede. Ældre, der har slidt og slæbt, ældre der har arbejdet hårdt på Scandia og på andre randersvirksomheder, sagde Susanne Jensen, der er social- og sundhedshjælper og sidder i aktivitetsudvalget.

Hun anbefalede, at alle grupperne fra de fem plejehjem gik sammen:

- Vi har lavet en gruppe, og den arbejder ikke kun for at bevare Dronningborg, men for at bevare alle plejehjemspladserne til de ældre. Så kan politikerne komme med deres Hal 4 og deres by til vandet, men de ældre har et ordsprog, sagde Susanne Jensen og holdt vejret, mens resten af de forsamlede i fællesskab sagde:

- Tæring efter næring.

Velfærdslisten står bag borgermøder på alle de fem plejehjem, der er i fare for at lukke. Foto: Lone Hammer Sørensen.
Annonce

Demonstration på Rådhustorvet

Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten indskød, at det ville være en god idé at komme med indsigelser i høringsfristen.

- Og lad nu være med at gå en masse sammen om en indsigelse. Skriv en hver og send ind. Det er mit bud, at jo flere, desto bedre, sagde han.

Der blev også delt sedler ud til underskriftindsamlinger, og Pernille Heibøll Sørensen, organisationskoordinator for Velfærdslisten, opfordrede de forskellige grupper til snart at få gjort noget, inden høringsfristen er ovre.

- I skal ikke sove for mange nætter på det her. For lige om lidt er dagene gået, og høringsfristen overstået, sagde hun.

Susanne Jensen havde en protestsang med, som blev sunget som afslutning på mødet.

- En god sang, som oven i købet kunne synges, lød dommen fra de forsamlede. Den får hele byen at høre torsdag 10. oktober, hvor der klokken 15.30 er lagt op til larm i gaden som protest mod plejehjemslukningerne.

Du kan høre protestsangen ved at klikke på videoen øverst i artiklen her.

Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce