Annonce
Randers

Opsang til randrusianerne: Rank ryggen og hold så op med at sige 'men'

Karen Balling Radmer mener, at randrusianerne ofte er deres egen fjende. Foto: Annelene Petersen
Under overskriften "Fanden i vold med Randers og vold" opfordrede kommunens kommunikationschef, Karen Balling Radmer, randrusianerne til at ranke ryggen. Der er al mulig grund til det.
Annonce

Randers: Der er plads til mange flere indbyggere i Randers. Kommunen gør derfor en kæmpe indsats for at fremme fortællingen om, at Randers er en af landets skønneste byer og ikke et fiktivt skod-univers, hvor de indfødte går i joggingtøj og nyder Mokai til morgenmad.

Sådan fremstår det desværre ind imellem på de sociale medier og i folkemunde, når tonen bliver lige lovlig munter - og fordomsfuld.

Som en del af festugens foredragsrække "Randers. Med andre ord: Randers!” gav kommunikationschefen i Randers Kommune, Karen Balling Radmer, i går de fremmødte på det gamle rådhus en lektion i, hvor vigtigt det er, at randrusianerne i stedet for at sige "men" går over til at sige "og".

Foredraget foregik under overskriften "Fanden i vold med Randers og vold".

Karen Balling Radmer gav undervejs udtryk for, at randrusianerne ofte er deres egen værste fjende, fordi en problemstilling ofte bliver fulgt af et "det er også træls, at..."

Vi skal sige nej til det negative mindset og i stedet vende historierne om Randers til noget positivt, mener kommunikationschefen.

Randrusianerne synes selv, at de bor i en stor landsby eller i en lille storby. Går man rundt i den ægte middelalderby, er der masser af spændende ting at opleve. Serviceniveauet i butikkerne er højt, man bliver mødt med et smil og ikke en sur ekspedient, som det sker i mange storbyer.

Karen Balling Radmer, kommunikationschef, Randers Kommune

Annonce

Branding og den gode historie

Karen Balling Radmer fortalte om den gode branding af Randers i det ganske land og om hvilke værdier, randrusianerne selv sætter højest i deres lokalsamfund.

- Randrusianerne synes selv, at de bor i en stor landsby eller i en lille storby. Går man rundt i den ægte middelalderby, er der masser af spændende ting at opleve. Serviceniveauet i butikkerne er højt, man bliver mødt med et smil og ikke en sur ekspedient, som det sker i mange storbyer, lød de positive toner fra Karen Balling Radmer.

- Byen er kendt for sine kvindeforsagskæmpere. Egnsteatrets chef bliver brugt som ekspert på TV2. Hvem ellers? Der er grund til at ranke ryggen i Randers, sagde Karen Balling Radmer og remsede op af sjove ideer, der er udtænkt i Randers og blevet til virkelighed. Vipp-skraldespanden, Randers Regnskov og Memphis Mansion.

Karen Balling Radmer fremhævede byens rummelighed, fighterånd og lave kriminalitetsrate i forhold til byens størrelse.

Der blev sagt mange smukke ord om Randers. Nu er det så op til byens borgere som ambassadører at blive ved med at sprede det gode budskab.

Næste foredrag i rækken i serien "Randers. Med andre ord: Randers!” er i eftermiddag klokken 16.30 i byrådssalen på det gamle rådhus.

Onsdagens foredrag hedder "Randers handsker er mere end handsker." Foredragsholder er Rina Hansen, der tidligere har arbejdet med branding og marketing for virksomheder såsom Burberry og Malene Birger. Nu har hun overtaget den over 200 år gamle Randers Handsker.

Foredragene er arrangeret af Keld Sørensen, der er tidligere lektor på Randers Statsskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce