Annonce
Livsstil

Opskrift fra Glorup Gods: Appelsinkage

Kreative idéer hober sig hurtigt op hos Clara Rosenkrantz, særligt når det kommer til hendes passion for styling og mad. Begge dele kommer i spil i hendes arbejde med at indsamle, fortolke og sammensætte gamle opskrifter fra Glorup Gods og omegn i en kogebog og i et digitalt univers, som du finder på hjemmesiden www.clararosenkrantz.dk. Foto: Robert Wengler
Denne kage fra Glorup Gods er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Kagen er ifølge godsejerfrue Clara Rosenkrantz en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade


Annonce

Pynt:

Flormelis og spiselige blomster, her er brugt tagetes.

Clara Rosenkrantz prioriterer at gøre sig umage, dække fint op – også bare til te en helt almindelig tirsdag – og på den måde huske at værdsætte huset, hun bor i – Livet må ikke bare gå op i mudder og gummistøvler, understreger godsejerfruen på Glorup Gods.


Annonce

Fremgangsmåde

Lad smørret stå ude, indtil det har stuetemperatur og er blødt. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefær og bagepulver i.

Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen og køles af, inden den kan pyntes med flormelis og spiselige blomster.

Clara Rosenkrantz er uddannet gastronom, en mellemting mellem kok og tjener. Hun har arbejdet på restauranterne Geranium og 1. th., sidstnævnte som restaurantchef hos Mette Martinussen. Og hun begyndte på overbygningen i akademisk gastronomi, inden en vis godsejer fejede benene væk under hende. Foto: Robert Wengler
Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce