Annonce
Mad og drikke

Opskrift: Laksetatar

Frisk koriander er en af ingredienserne i laksetatar. Foto: Shutterstock/Scanpix
Annonce
Annonce

Ingredienser:

Til fire personer.

400 gram fersk laks (egnet til sushi)

1 bundt frisk forårsløg

1 bundt frisk koriander

1 avocado

1 agurk (uden kerner)

2-4 spsk. ristede sorte og hvide sesamfrø

50 gram China Rose (bønnespirer)

Annonce

Fremgangsmåde:

1. Skær agurken i fine tern uden kerner (sættes til side/i køleskabet).

2. Skær avocadoen i fine tern uden skræl (sættes til side/i køleskabet).

3. Snit koriander og forårsløg (sættes til side/i køleskabet).

4. Laksen skæres i fine tern af cirka 1x1centimeter og lægges i en skål. Den kan også fordeles i portionsforme i fire små skåle (sættes til side/i køleskabet).

5. Ved servering anret agurk, avocado, koriander, forårsløg og goma-dressing på laksetartaren. Top med ristede sorte og hvide sesam og China Rose.

Opbevar fisken i køleskabet helt indtil servering.

*Tip til tartar: Hvis du ikke kan lide laks, kan du bruge tun eller hvid fisk.

Du kan købe rå fisk, der har været nedfrosset, hos fiskehandlere. Det er en god idé at spørge efter fisk til sushi, så de ved, at den skal serveres rå.

Alternativt kan du selv fryse frisk laks: Nedfrosset i 24 timer ved minus 20 grader eller 96 timer ved minus 18 grader, så får den kvalitet som sushifisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Kampen minut for minut: Flere pragtmål sendte Randers FC foran - men Hobro pressede i intens kamp

Annonce