Annonce
Livsstil

Opskrift på frokost ved put and take: Friskfanget bækørred i rygeovn

Et røget stykke fileteret bækørred smager vidunderligt sammen med en skive surdejsbrød med spinatblade og mayonnaise. Lidt soya, saft fra en lime og dild topper smagen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En lille rygeovn og lidt øvelse i at filetere en ørred er et par af de ingredienser, du skal bruge, hvis du vil ryge og spise din friskfangede fisk i det fri efter fisketur.

Ingredienser:

En rygeovn - Kasper Røghat (koster cirka 300 kroner)

Sprit, røgsmuld og tændstikker til rygeovnen

En fileteringskniv og skærebræt

En skål

En (frisk)fanget frisk

Groft salt

Et godt brød

Spinatblade

Mayonnaise

Dild

Soja

Lime skåret i både

Claus Eklundh plejer at have god succes med at ryge fisk på den handy rygeovn Kasper Røghat. Inden rygning har han fileteret ørreden og ladet stykkerne ligge i en saltlage en times tid for at give smag og trække væden ud af fisken, så den tager bedre mod røgen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det smager godt at spise sin friskfangede fisk i det fri sammen med brød, spinat, mayonnaise og dild. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Sådan gør du

Rens fisken og skyl den grundigt. Brug en fileteringskniv og skær fra hovedet mod halen langs med benene, så du får to aflange fileter, som du kan skære i mindre stykker.

Læg dem i en skål og drys med rigeligt groft salt. Lad det stå i en times tid. Tør salten af fileterne, inden du opvarmer rygeovnen. Lad den stå på jorden et fladt sted og i læ for vind. Læg fiskestykkerne på risten og luk låget. Giv dem cirka 25 minutter.

Vi spiste fisken med surdejsbrød, spinatblade og mayonnaise samt lidt soja, limesaft og dild.

Brug en fileteringskniv til at tilberede fisken. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lad de fileterede stykker ligge i salt i en times tid, inden de skal ryges. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce