Læsten: - Det er en mellemting mellem en kogebog og et eventyr, lyder det eftertænksomt fra Jens Skovgaard Pedersen, der er indehaver af vin-, restaurant- og oplevelsesgården Cold Hand Winery, som lige nu er bogaktuel.
- Bogen er blevet en mosaik af røverhistorier fra vores frugtvinseventyr, et stort afsnit med husets opskrifter på retter, vi enten serverer til vores vine, eller hvor vinen bliver brugt som ingrediens. Og ikke mindst et stort afsnit med cocktailopskrifter. Vi har nemlig fundet ud af, at mange cocktailbarer laver cocktails med vores produkter, så vi har indsamlet opskrifter fra dem og givet dem plads i bogen, fortæller han.
Jens Skovgaard Pedersen vil ikke afsløre for meget af røverhistorierne, men de spænder vidt.
- Det er alt fra eksotiske historier fra vores eventyr i Californien til en lille historie om dengang, vi vandt DM i gourmethotdogs for den mest innovative hotdog - og selvfølgelig opskriften på den, griner han.
Fuld af billeder
Bogen indeholder selvfølgelig også mere jordnære og seriøse historier om, hvordan vingården blev til. Og så indeholder den et hav af billeder.
Jens Skovgaard Pedersen, indehaver af Cold Hand WineryDet er alt fra eksotiske historier fra vores eventyr i Californien til en lille historie om dengang, vi vandt DM i gourmethotdogs for den mest innovative hotdog - og selvfølgelig opskriften på den.
- Vi har fået LAG-støtte til bogen, og det betyder, at vi har haft råd til at hyre Danmarks bedste madfotograf, Jesper Rais, som har taget mad- og cocktailbilleder i vildskab. Så bogen er fyldt med flotte billeder, fortæller Jens Skovgaard Pedersen.
To år undervejs
Forfatteren er Jørn Moesgård, som har et forlag i Aarhus.
- Det hele startede, da jeg for et par år siden blev opsøgt af den her mand fra Aarhus, som havde været til en vinsmagning hos os, og som syntes, det ville være en god idé at lave en bog om Cold Hand Winery, fortæller Jens Skovgaard Pedersen og fortsætter:
- I starten forstod jeg ikke helt, hvad han mente. Skulle det være en kogebog? Eller en bog om vine? Det endte som noget helt tredje.
Bogen skal bindes på Centrum Bogbinderi i Randers i denne uge, og er derefter klar til julesalget. Den vil blive solgt i Cold Hand Winerys egen butik og på webshoppen.