Annonce
Mariagerfjord

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mogens Eduard Jespersen (V), borgmester i Mariagerfjord Kommune, er meget lidt overrasket over den nye liste i kommunen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En udbrydergruppe fra Venstre i Mariagerfjord offentliggjorde sig fredag som en ny liste med opbakning fra Inger Støjberg. Den nuværende formand for børne- og familieudvalget i byrådet, Svend Madsen, er spidskandidat. Borgmesteren er ikke overrasket og vil ikke forholde sig til opgøret med Venstre på landsplan.

Mariagerfjord: - Jeg har svært ved at forsvare den ledelse og formand, som Venstre har valgt til at repræsentere os på Christiansborg.

Sådan lyder ordene fra Svend Madsen fredag, hvor Mariagerfjordlisten præsenterer sig selv. Listen består af tidligere venstremedlemmer, der har valgt at forlade partiet for ikke at skulle "stå til ansvar" for Christiansborgudgaven af Venstre.

Spidskandidat for den nye liste er Svend Madsen, der er valgt for Venstre og sidder som formand for børne- og familieudvalget under den nuværende venstreborgmester Mogens Jespersen.

Annonce

Svend Madsen fortsætter:

- Hvis man skal forsvare noget, man ikke selv kan se sig i og tror på, så bliver det hurtigt derefter.

Ingen overraskelse

Borgmesteren er på ingen måde overrasket over udvalgsformandens bevægelse:

- Det er ikke nogen nyhed, efter han i marts stod frem og fortalte om sit opgør med partiet, fortæller Mogens Jespersen.

Desuden har borgmesteren fredag morgen modtaget en venlig besked, og har derefter aftalt, at Svend Madsen forbliver i gruppen valgperioden ud. Desuden bekræfter han det valgforbund med listen, som også loves i pressemeddelelsen, hvor der står:

"Vi vil gerne understrege, at det er på landsplan, vi vælger Venstre fra. Absolut ikke lokalt."

Valgprogrammet er ikke i mål, og der er heller ikke taget professionelle fotos, men Mariagerfjordlisten melder sig klar til kommunalvalget i november. Fra venstre er det de tre listeskabere Marianne Eiby, Pernille Roth og Svend Madsen. Pressefoto

Videre skriver afsenderne, som udover Svend Madsen består af tidligere medlem af Venstres forretningsudvalg, Pernille Roth, og social- og sundhedshjælper Marianne Eiby:

"Vi peger på Mogens Jespersen som borgmester, og vil gerne indgå valgforbund med Venstre Mariagerfjord. Vi er en liste med grundlæggende borgerligt-liberale holdninger, og vi baserer os på et sæt af danske værdier."

Annonce

Ny erfaren kandidat

Pernille Roth har tidligere haft formandsposter i Venstre både i Mariagerfjord og Nordjylland, men det er første gang, hun selv stiller op. Blandt andet fordi hun føler, at hun har fået hænderne fri til det, efter at tillidshvervene forsvandt med udmeldingen af partiet i februar.

Jeg forestiller os, at vi kommer til at stemme med Venstre 99 procent af gangene.

Pernille Roth, nyopstillet for Mariagerfjordlisten, tidligere lokalformand i Venstre

- Det er nyt for mig, selvom jeg fra min post som lokalformand ved meget om det, som man sidder med i den position, forklarer hun.

Svend Madsen er politisk ordfører for Mariagerfjordlisten, som endnu ikke har sit valgprogram på plads. Men ifølge Pernille Roth bliver det ikke et program med nævneværdige overraskelser for den typiske venstrevælger:

- Jeg forestiller os, at vi kommer til at stemme med Venstre 99 procent af gangene, fortæller hun, og understreger, at pointen netop ikke er at komme med en alternativ politik.

Inger Støjberg fra Hadsund bakker op om Mariagerfjordlisten, hvor et af medlemmerne da også er hendes veninde Pernille Roth, som tidligere sad i forretningsudvalget i Venstre. - Jeg kan stå fuldt inde for de folk, der repræsenterer Mariagerfjordlisten. Det er folk, som er trofaste overfor deres holdninger og tør stå ved dem, siger hun. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I stedet ønsker partiet at give venstre-trætte borgere mulighed for at bakke op om den nuværende borgerlige ledelse i kommunen - uden dermed at støtte Christiansborgdelen af partiet.

Annonce

Inger Støjberg bakker op

I listens pressemeddelelse bakker løsgænger i Folketinget og tidligere venstremedlem, Inger Støjbjerg, op om både listens projekt og om Mogens Jespersen som borgmester. Hvis nogen kunne forestille sig, at det er et tegn på, at hun er igang med at køre sig selv i stilling som fremtidig borgmester i Mariagerfjord Kommune, er svaret ifølge Pernille Roth "Nej".

- Inger Støjberg er, så vidt jeg ved, ikke på vej mod lokalpolitik. Hun har nok at gøre med rigsretsagen, siger den nyopstillede Hadsundkvinde.

Jeg blander mig ikke i den sag. Jeg arbejder lokalpolitisk, som om intet var hændt på Christiansborg de seneste år.

Mogens Jespersen (V), borgmester i Mariagerfjord Kommune

Borgmester Mogens Jespersen er ikke interesseret i at forholde sig til udbrydernes kritik af Christiansborgvenstre.

- Jeg blander mig ikke i den sag. Jeg arbejder lokalpolitisk, som om intet var hændt på Christiansborg de seneste år, siger han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Udland

Advokat: Drabssigtet dansk statsborger samarbejder med politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce