Annonce
Randers

Optik: Sølvtofte forlader Crosseyes og går solo

Optiker Lotte Sølvtofte har forladt Crosseyes-kæden, hvor hun sideløbende med at drive sin egen butik også har været salgschef. Nu vælger hun at stå udenfor kædesamarbejde. Foto: Niels Bo Mandrup
Har forladt Crosseyes-kæden og koncentrerer sig nu om sin egen butik på Østervold.

Randers: Optiker Lotte Sølvtofte, der har sin forretning på Østervold 26, Randers, har forladt brillekæden Crosseyes og skal nu helt stå på egne ben udenfor et kæde-samarbejde. Nu hedder forretningen "By Sølvtofte".

Ved siden af at drive sin egen forretning har hun det seneste halvandet år kørt som distriktschef for Crosseyes-kæden.

- I den tid har jeg været mere på E45, end jeg har været hjemme. Jeg har levet lidt af et rakkerliv. Jeg nød det fuldt ud, men havde heller ikke et liv ud over mit job. Nu er det tid til at stresse lidt ned og nyde de mennesker omkring mig, som betyder allermest, siger Lotte Sølvtofte.

- Fortiden er for længst passeret, og nutiden er ovre lige nu. Det eneste, vi kan gøre noget ved, er fremtiden, og det har jeg sat mig for at gøre - nu, forklarer optiker Lotte Sølvtofte, som igennem 12 år som selvstændig og har slået sit navn godt fast i branchen.

Lotte Sølvtofte proklamerer, at hun havde verdens bedste job. Hun kørte som distriktchef for brillekæden CrossEyes, som hendes egen butik også var en del af. Hun havde dage i København, kørte frem og tilbage fra Odense, Esbjerg, Lemvig, Silkeborg, Aalborg og Aarhus.

- Jeg varetog forskellige opgaver, fra at forhandle priser til at lave kampagner, supervise medarbejderne, tegne stel og meget, meget andet. Jeg har nydt hvert minut, jeg har arbejdet for kæden, og jeg påstår stadig, at det er verdens bedste brillekæde at være franchisetager i. Meget kort afstand mellem top og bund, forklarer Lotte Sølvtofte videre.

Men tiderne forandrer sig, også i optikerbranchen.

- Til sidst var jeg eneste franchisetager tilbage, mens hovedkontoret ejede de resterende ni butikker. Der blev taget beslutninger fra oven, som også involverede min økonomi som franchisetager, men som jeg ikke var enig i, og derfor valgte jeg at forlade kæden, godt fem måneder før, jeg skulle have forhandlet kontrakt igen, fortæller Lotte Sølvtofte.

Ud over jobbet som distriktschef havde Lotte Sølvtofte også arbejdsdage i sin egen butik på Østervold. Typisk en til to dage om ugen, men ikke nok i forhold til den kontakt, hun plejede at have til sine kunder. Nu er hun tilbage i butikken på fuld tid.

Forretningen blev bygget om i sensommeren, og nu er der to synsprøverum i butikken. To og en halv optikere er knyttet til butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce