Annonce
Randers

Ordning med arbejdsdeling hilses velkommen hos både arbejdsgivere og lønmodtagere

Administrerende direktør for Prodan, Per Hastrup, der også er formand for DI Randers-Norddjurs, roser ordningen, der giver udvidede muligheder for at sende ansatte på arbejdsdeling og dermed forhindre fyringer. Foto: Annelene Petersen
Direktør for Prodan og formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup, vurderer, at flere lokale virksomheder vil benytte sig af ordningen og dermed undgå at skulle skride til afskedigelser. Og tal fra Jobcenter Randers Erhverv indikerer, at virksomhederne arbejder aktivt på at undgå fyringer og - ikke mindst - også lykkes med det.
Annonce

Randers: Skiftet fra august til september markerede ikke kun overgangen fra sommer til efterår, men også udløbet af nogle af de hjælpepakker, som siden marts har hjulpet mange virksomheder nogenlunde helskindede gennem coronakrisen.

Det gælder blandt andet ordningen med lønkompensation, som i stedet for at fyre har givet virksomheder mulighed for at sende medarbejdere hjem med løn, som staten til gengæld har betalt en stor del af – op til 90 procent for timelønnede og 75 procent for funktionærer, dog højst 23.000 kroner.

Men helt overladt til skæbnen og den stadig coronaramte omverden er virksomhederne dog ikke. I 11. time inden udløbet af lønkompensationsordningen blev regeringen og arbejdsmarkedets parter nemlig enige om en ny ordning om arbejdsfordeling, hvis formål også er at forhindre, at alt for mange får fyresedler de kommende måneder. Ordningen, som i hvert fald foreløbig gælder året ud, bliver godt modtaget af både arbejdsgivere og lønmodtagere i Randers.

Annonce

Ros fra DI-formand

For eksempel vil underleverandørvirksomheden Prodan gøre brug af den nye ordning. Virksomhedens direktør Per Hastrup, der også er formand for DI Randers-Norddjurs, roser trepartsaftalen.


Der er stor forskel på, hvordan corona-pandemien har påvirket virksomhederne. Og jeg har hørt mange sige, at hvis ikke, der kommer en eller anden form for erstatning for lønkompensationsordningen, så må vi begynde at fyre folk. Derfor tror jeg, at vi vil se mange benytte sig af muligheden for arbejdsfordeling i den kommende tid.

Per Hastrup, formand for DI Randers-Norddjurs


- Undervejs i coronakrisen har vi først benyttet lønkompensationsordningen, som vi dog valgte at droppe igen, fordi den ikke rigtigt passede til vores situation. For at benytte ordningen skulle man nemlig sende 30 procent af arbejdsstyrken hjem, hvilket ikke rigtigt gav mening, fordi vi så var nødt til at bede de tilbageblevne om at tage overarbejde, siger Per Hastrup og tilføjer, at det også ville have set lidt forkert ud, da man undervejs i krisen har måttet afskedige i alt ni medarbejdere, heraf otte funktionærer.

I stedet har Prodan så benyttet sig af den også inden coronakrisen eksisterende mulighed for at sende medarbejderne på arbejdsfordeling. Således har 22 ansatte skiftedes til hver anden uge at være på arbejde og hver anden uge på dagpenge. Det vil man fortsætte med, men efter den nye ordning, som er klart mere attraktiv ikke mindst for de berørte medarbejdere.

Den nye ordning sikrer nemlig en højere indkomst, også i de perioder, hvor man er på dagpenge. Ifølge trepartsaftalen vil ansatte på arbejdsfordeling nemlig få godt 20 procent mere i dagpenge i de perioder, de ikke er på arbejde. Samtidig kan ordningen modsat den hidtil eksisterende bruges for alle ansatte, også funktionærer.

Annonce

Flere vil benytte ordning

- Der er stor forskel på, hvordan corona-pandemien har påvirket virksomhederne. Og jeg har hørt mange sige, at hvis ikke, der kommer en eller anden form for erstatning for lønkompensationsordningen, så må vi begynde at fyre folk. Derfor tror jeg, at vi vil se mange benytte sig af muligheden for arbejdsfordeling i den kommende tid, siger Per Hastrup.

Den vurdering deler formanden for 3F Randers, Ole Christensen, som også glæder sig over, at man på Prodan vil skifte til den nye ordning.

- Hvor mange, der kan og vil benytte sig af de nye muligheder, har vi endnu ikke overblik over, siger Ole Christensen, der heller ikke har tal på, om udløbet af lønkompensationsordningen har betydet fyringer rundt omkring på virksomhederne og i givet fald hvor mange.

Annonce

Afventer

Heller ikke Tine Arensbach, der er chef for Jobcenter Randers Erhverv, har endnu tal på hverken fyringer eller interesse for den nye arbejdsfordelingsordning.

- Mit indtryk er, at mange virksomheder lige nu forholder sig afventende. De skal lige se, om likividitet og prognoser kan bære, siger Tine Arensbach, som til gengæld har tal på, hvor mange randrusianske virksomheder, som har benyttet sig af den nu udløbne ordning med lønkompensation.

Det har i alt 483 virksomheder, som tilsammen har haft 2882 medarbejdere hjem med løn. Af disse 2882 medarbejdere er 2526 tilbage i jobbet. 55 af de 483 virksomheder har benyttet sig af ordningen helt frem til udløbet af den.

Chef for Jobcenter Randers Erhverv Tine Arensbach er forsigtig optimistisk, når hun kaster et blik på de seneste ledighedstal for Randers. Foto: Randers Kommune

- Tallene er jo i høj grad udtryk for, at virksomhederne vil gå langt for at beholde deres medarbejdere, mener Tine Arensbach, som også er forsigtigt optimistisk med hensyn til beskæftigelsen.

Annonce

Ledighed faldet

De seneste opgørelser over ledigheden i Randers viser nemlig set over de seneste seks uger et lille fald i ledigheden uge for uge.

Tine Arensbach peger videre på, at selv om man måske ikke kan bruge arbejdsfordelingsordningen, så er der andre muligheder for at fastholde sine medarbejdere, hvis de kommende måneder skulle vise sig økonomisk udfordrende på den ene eller anden måde.

- Man kunne overveje at sende medarbejdere på efteruddannelse. Der er nemlig masser af gode muligheder netop nu for at få refusion for omkostningerne, siger Tine Arensbach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce