Annonce
Østjylland

Otte klubber i Aarhus skal have ny kunstgræsbane: I Lystrup går man efter en miljøvenlig

Susanne Pedersen er formand for Lystrup IF fodbold og en ildsjæl i klubben. Nu skal hun tage stilling til kunstgræsbanen. Foto: Axel Schütt
Ny bane oven på grusbanen skal helst være uden granulat og med LED-lys.
Annonce

AARHUS: I Aarhus står otte klubber foran at skulle bygge en fodboldbane af kunstgræs. To af dem har vist interesse for en bæredygtig bane uden gummigranulat, der bliver beskyldt for at forurene.

Det er Lystrup IF og VSK.

De øvrige Aarhus-klubber, som lige nu er i gang med eller har kunstgræs i tankerne, er Hasselager, Fuglebakken, AIA-Tranbjerg, Skødstrup og Stavtrup samt Lyseng, der står over for at skulle udskifte sin bane, der er nedslidt. Viby er tæt på at have en ny bane klar.

Torben Märcher er ansat som projektleder på Lystrups bane.

- Vi går efter at finde en bane, der stemmer med fremtidens miljø og vil derfor gerne lave en bane uden granulat og i øvrigt med LED-lys, siger Torben Märcher.

Ligesom de øvrige klubber har Lystrup fået 3,1 millioner kroner af Aarhus Kommune til projektet og skal selv skaffe de resterende.

De fleste klubber betaler omkring fem millioner kroner for en bane med mål, hegn, lys og redskaber til at behandle banen med. En bane uden granulat vil være omkring en million kroner dyrere, fordi der er brugt mere materiale til plasticgræsset, der er tættere end på de nuværende baner.

- Vi har søgt fonde om 4,4 millioner kroner og har et anlægsbudget på fem-seks millioner kroner, siger Torben Märcher.

Kunstgræsset skal lægges på klubbens nuværende grusbane. Den ligger 40 meter fra de nærmeste naboer, men Aarhus Kommune siger, der skal være 50 meter, så klubben skal flytte nogle elmaster som led i baneprojektet.

- Vi vil se på både miljø og spillekvalitet, når vi vælger en løsning, og vi taler med flere leverandører, siger Torben Märcher, der senest har haft møde med Winther Sport i Virklund ved Silkeborg.

Lystrup IF har 750 medlemmer, heraf 500 børn under 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce