Annonce
Sport

Ottende DM-titel på stribe gav Randers-talent perfekt start på elitekarrieren: - Der går nok fem-seks år, før jeg rammer de allerbedste

Malene Kejlstrup fra Randers BMX vandt i weekenden sin første DM-titel som eliterytter. Hun forbereder sig dog på, at sejrene ikke kommer lige så lidt fremover, nu hvor hun for alvor skal bide skeer med de bedste. Foto: Smileb.dk ved Anders Scheibel
18-årige Malene Kejlstrup fra Randers BMX vandt i lørdags elite-DM som debutant. Som førsteårs eliterytter handler denne sæson dog først og fremmest om at få mere erfaring og udvikle sig i de internationale løb. Der er dog håb om finalepladser i horisonten.

I artiklen er det oplyst, at Malene Kejlstrup mandag er i selvisolation efter at have været nærkontakt med en coronasmittet og derfor har fået streget startnummeret i weekendens afdeling af European Cup i Italien. Nærkontakten har senere vist sig at være testet falsk positiv, så Malene Kejlstrup har fået myndighedernes ord på, at hun kan deltage i konkurrencen. Torsdag er hun derfor på vej til Italien i håbet om at nå at deltage i weekendens løb.

BMX: Hun har støvsuget DM-titlerne som ungdomsrytter, og i weekenden nappede 18-årige Malene Kejlstrup fra Randers BMX så sin ottende dannebrogstrøje i træk. Denne gang som debutant til elitemesterskaberne.

Randers BMX til DM 2021

Randers BMX havde fire ryttere med til lørdagens Danmarksmesterskaber. Malene Kejlstrup vandt guld i Elite Women, mens Marcus Leth vandt juniorrækken foran klubkammeraten Thor Hjul Seedorf. De var begge debutanter. I eliterækken for mænd fik Simon Juul Højsgaard en 5. plads.

Formanden for Randers BMX, Mai Tolstrup, har følgende at sige om resultaterne:

- Alt i alt har det været en fantastisk dag for klubben og kørerne. Vi kan se, at den nye bane på Langvang hjælper eliten og talenterne med at komme tættere på deres mål, da de nu har de meste optimale træningsforhold. Dette er faktisk gældende for såvel elite som bredden, så mon ikke Randers BMX rytterne næste år igen er klar til at forsvare de flotte resultater.

Sådan en sejr mod de bedste kvindelige BMX-ryttere i landet er speciel, selvom storfavoritten Simone Tetsche, som i en periode var tilknyttet Randers BMX, ikke stillede til start på grund af en brækket arm.

Annonce

- Jeg ville ikke sætte forventningerne for højt inden. Jeg skulle bare koncentrere mig om mig selv og køre så godt, jeg nu kunne. Men det er fedt at sige, at jeg har vundet elite-DM. Det er også stort at vinde junior-DM. Der kan man bare ikke sige, at man er Danmarks bedste. Det kan jeg nu. Selvom jeg faktisk ikke er så vild med at sige det højt, lyder det med et grin fra Malene Kejlstrup.

Selvisolation efter DM

Mesterskabet markerede starten på Malene Kejlstrups første sæson som eliterytter, der allerede skulle tage fat for alvor den kommende weekend med en afdeling af European Cup i Verona og et SX Super Cross-løb i samme by ugen efter.

For Malene Kejlstrup vil det være en ekstra bonus, hvis hun kan blande sig i nogle finaler sidst på sæsonen, hvor hun ikke længere skal jonglere mellem uddannelse og BMX. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

Navnet er dog streget fra startlisten til det første løb. I stedet er Randers-talentet gået i selvisolation efter at have været nærkontakt til en coronasmittet.

Hun krydser derfor fingre i håbet om et par negative tests, der gør det muligt at konkurrere i Italien om halvanden uges tid.


Der går nok fem-seks år, før jeg rammer de allerbedste. Det gælder om at holde hovedet koldt, indtil det bliver min tur.

Malene Kejlstrup, rytter i Randers BMX


Der kommer hun i så fald til at stå overfor eliteryttere, hvor mange har haft bedre forudsætninger for at køre løb under coronapandemien end de danske atleter.

Og de har selvfølgelig også mere erfaring på bagen end en førsteårs eliterytter.

- Jeg må indrømme, at jeg er lidt nervøs. Jeg går ikke bare op og vinder, men jeg forsøger at vende det til en fordel, at jeg har kunne træne ekstra, mens de har kørt løb under corona, så på en eller anden måde må jeg kunne køre med, siger Malene Kejlstrup.

Annonce

Små forventninger

I første omgang drejer det sig hovedsageligt også bare om at være med og suge erfaringer til sig.

Et skifte i ambitioner, som ikke nødvendigvis er helt nemt, når man som Malene Kejlstrup har været vant til at blande sig blandt de allerbedste i hvert eneste juniorløb.

Blå bog

Navn: Malene Kejlstrup Sørensen.

Født: 6. juni 2002 (18 år).

Klub: BMX Randers.

Uddannelse: Læser HF på andet år i Randers.

Meritter: DM-elitevinder 2021, syv gange ungdoms-DM, guld ved de nordiske mesterskaber for juniorer 2019 og vinder af tre juniorafdelinger af European Cup 2019. Blev derudover kåret som Årets Talent i Danmarks Cykle Union i 2019, som den første BMX-rytter nogensinde. Samme år blev hun udnævnt til Årets Sportsnavn i Randers.

- Jeg er undertippet og har ikke de helt store forventninger. Jeg har også valgt at sætte dem ned, ellers bliver jeg bare skuffet, for jeg er en utrolig dårlig taber. Jeg skal lige acceptere, at man ikke bare vinder mod toppen.

- Der går nok fem-seks år, før jeg rammer de allerbedste. Det gælder om at holde hovedet koldt, indtil det bliver min tur. Det kunne det da være fedt at ramme nogle finaler sidst på sæsonen, men det er ikke noget, jeg som sådan stræber efter. Det vigtigste er at fokusere på mig selv og min udvikling, siger BMX-rytteren.

Annonce

Stresset hverdag

Hvis alt går efter planen kan den udvikling få et yderligere skub til sommer, når studenterhuen kommer i hus.

I øjeblikket er timerne i døgnet nemlig en anelse under pres, når uddannelse, BMX og arbejdet i Bog & idé skal gå op i en højere enhed.

- Jeg kan mærke, at jeg skal passe på, nu hvor der er løb igen. Jeg bliver nogle gange lidt stresset over at få det hele til at hænge sammen, men det går. Det er nok ikke altid optimalt med restitutionen og den slags, men for at få det hele til at løbe rundt, og jeg skal kunne blive ved med at køre BMX, må det være sådan for nu, siger Malene Kejlstrup.

Marcus Leth (i midten) fra Randers BMX blev dansk mester i juniorrækken foran klubkammeraten Thor Hjul Seedorf (til venstre). Foto: Smileb.dk ved Anders Scheibel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce