Annonce
Norddjurs

Over 100 arrangementer skudt af på en weekend

Alberte Winding indtog med Andreas Fuglebæk på guitar kirken i Albæk. Foto: Jakob Lerche
Fredag, lørdag og søndag har hele Elros gamle forsyningsområde emmet af liv. Elro Fonden har i den grad pustet liv i de mindre kronjyske byer hele weekenden, hvor i alt omkring 120 arrangementer er blevet afholdt.

Kronjylland: Et tætpakket program med over 120 kultur- og sportsarrangementer er henover weekenden blevet afviklet i Elros gamle forsyningsområde. Elro Fonden har samlet delt omkring fem millioner støttekroner ud til perlerækken af arrangementer, der har det til fælles, at de blev afholdt 24.-26. maj og kostede mellem 0 og 100 kroner.

De tre dage har budt på koncerter med blandt andet Alberte Winding, Marie Koppel, Keld og Hilda og Lis & Per. De mere sportsinteresserede har haft mulighed for at komme til Elro Børne Fodbold Cup, Krolf stævne, Håndboldstævne, E-sport turnering og meget andet. Derudover har en lang række aktiviteter som Klatreparken, Saltcentret i Mariager og Memphis Mansion i anledning af Elro-dagene tilbudt gratis adgang.

Elro-dagene ramler sammen med den store landbrugsmesse på Gl. Estrup, men i stedet for at kæmpe om gæsterne, har man valgt at slå sig sammen. Derfor kunne Landbrugsmessen byde på ekstra underholdning på pladsen, og der har samtidig været gratis adgang på Det Grønne Museum og Herregårdsmuseet.

De mange støttekroner, som Elro Fonden har delt ud af, har bestemt gjort godt rundt omkring i de mindre byer, hvor det ofte kan være en udfordring at skrabe kapital sammen til større arrangementer.

I Øster Bjerregrav har der både været cykelrally, kirkekoncert, håndboldstævne og stor e-sports turnering i Bjerregravhallen. Bjarke Nordentoft, der står bag Kronjyllands eSport Academy, fortæller, at støttekronerne har været en stor fordel i forbindelse med afviklingen af e-sport turneringen.

- Det, at Elro Fonden går ind og støtter os, betyder, at vi har kunnet invitere alle efterskolerne, som ligger i Elros gamle forsyningsområde, til at deltage i turneringen helt gratis. Derudover har de også bidraget til præmiepuljen, så det er med til at trække flere gæster til fra andre dele af landet også.

Annonce
Erik Schmidt med børnene Johanne og Jeppe samt resten af holdet fra Haderslev. Foto: Jakob Lerche

Gæster fra Sønderjylland

Da avisen lægger vejen forbi turneringen i Bjerregravhallen lørdag formiddag stråler solen for fuld kraft udenfor, hvor håndboldturneringen i øvrigt er ved at gå i gang. Men inde i hallen er der anderledes mørkt. Her er det lyset fra de cirka 200 computerskærme, der gør, at man ikke farer vild på halgulvet. Mens nogle af deltagerne får sig en franskbrødsmad med syltetøj at vågne op på, har andre allerede bevæget sig ind på de virtuelle krigsmarker, hovedsageligt i spillene Counter-Strike og Fortnite.

De fleste af deltagerne er mellem 10 og 15 år, men enkelte trækker dog aldersgennemsnittet et stykke opad. Erik Schmidt har kastet sig over en omgang Counter-Strike, men har alligevel overskud til at bemærke avisens reporter.

- Jeg er her for at holde styr på ungerne, men jeg er også selv blevet bidt lidt af det her, selvom det er på et helt andet plan, siger han.

Sammen med et hold fra HFK e-sport, hvor hans to børn Johanne og Jeppe spiller, har han taget hele vejen fra Haderslev til Øster Bjerregrav for at være med til turneringen – dog skal han ikke selv deltage.

- Jeg synes det er fedt, at jeg kan være med på den her måde. Nu er teenagere jo ikke altid lige nemme at snakke med, men at vi har det her fælles gør det da lidt nemmere, siger Erik Schmidt med et grin.

En gave til lokalsamfundene

I Albæk havde man også hørt, at Elro Fonden var klar til at dele ud af en stor pose penge. Derfor tog byens borgerforening i samarbejde med menighedsrådet initiativ til at arrangere en gratis kirkekoncert med sangerinden Alberte Winding.

De cirka 80 pladser i den hvidkalkede kirke virkede til lige nøjagtigt at være nok til de gæster, der havde fundet vej til Albæk søndag eftermiddag.

- Vi havde læst programmet for Elro-dagene i avisen, og ville gerne opleve Alberte, så derfor skulle vi da herud. Jeg synes, det er godt med sådan en fond som Elro, netop fordi den er med til at støtte op om de lokale tiltag, fortæller Charlotte Friis der fulgtes med sin mand Mikael Nygaard.

- Og så har jeg kunnet læse, at flere af de steder, der har fået støttekroner fra Elro Fonden til tilbygninger og den slags, har brugt weekenden på at indvie dem, så det giver god mening at have de her Elro-dage.

Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce