Annonce
Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Operationschefen kalder storbrand hos trævirksomhed for usædvanlig og sjælden, og onsdag morgen kæmper over 100 beredskabsfolk stadig for at slukke branden.

PINDSTRUP: Over 100 beredskabsfolk fra hele landet kæmper onsdag morgen stadig en brav kamp for at slukke branden ved spånpladeproducenten Novopan på Fabriksvej i Pindstrup.

Branden har varet i adskillelige timer, hvor myndighederne første gang blev alarmeret klokken 08.04 tirsdag morgen.

Onsdag morgen er omfanget af branden stadig den samme, hvor flammer har fået fat i en enorm mængde træaffald - en bunke der er næsten 20 meter høj og næsten lige så stor i udstrækning.

Annonce
Over 100 beredskabsfolk fra hele landet kæmper onsdag morgen stadig en brav kamp for at slukke branden i Pindstrup. Foto: Presse-fotos.dk

Da Randers Amtsavis taler med operationschefen fra Østjyllands Brandvæsen, Johnny Damsgård, onsdag morgen er det ikke svært at ane, at der er tale om en usædvanligt voldsom brand.

- Vi er stadig massivt til stede og har i omegnen af 100 plus beredskabsfolk på stedet. Der er i hvert fald bestilt morgenmad til 120 personer kan jeg se. Vi har indkaldt styrker fra hele landet, og dem der kommer længst væk fra kommer fra Næstved, fortæller operationschef Johnny Damsgård.Ekstremt sjældent

Niveauet for branden har ikke ændret sig siden i går, og der er sågar indhentet to såkaldte crashtendere - en stor lufthavnsbrandbil der bliver brugt til at slukke nedstyrtede fly med - fra militærflyvestationerne i Karup og Aalborg.

- Det er ekstremt sjældent at vi har brug for så meget mandskab og to crashtendere til at slukke en brand. Det sker en gang imellem, men det er en meget usædvanlig hændelse det her. Jeg kan ikke huske at vi har brugt crashtendere til noget siden storbranden i Fredericia i 2016, fortæller operationschefen, der henviser til en brand der brød ud 3. februar 2016 i en af Dangødnings tanke på Fredericia Havn.

Det er samtidig et større logistisk arbejde der skal gå op, fordi der kun seks timer efter at der brød brand i Novopan ligeledes udbrød storbrand i en kranfabrik i Galten.

- Jeg kan ikke understrege nok hvor udsædvanligt det er, at vi har med to så store brande at gøre med blot seks timers mellemrum, fortæller Johnny Damsgård og fortsætter:

- Derfor er der et kæmpe logistisk arbejde der skal gå op, fordi det både er vigtigt at udskifte besætningen, så vi ikke har folk der arbejder i døgndrift, men at vi naturligvis også har mandskab klar, hvis der pludselig udbryder brand et tredje sted.

Annonce

Man skal ikke være nervøs - backup er klar

Men selvom Djursland næsten har været støvsuget for brandfolk, der har bidraget og kommer til at bidrage med slukningsarbejdet i Pindstrup, skal man ikke være nervøs for, at der ikke vil være hjælp at hente, hvis der pludselig udbryder brand et tredje sted.

Det slog beredskabsdirektøren ved Østjyllands Brandvæsen tirsdag fast:

- Vi sørger for, at der er intakt beredskabsdækning i hele området. Selvom vi har rigtig mange stationer indsat, har vi stadig styrker i baghånden, som vi sørger for at få indsat ved det næste akutte, der kommer. Det er også derfor, vi trækker Beredskabsstyrelsen og assistance længere væk fra. Man skal ikke være bekymret. Der er intakt dækning.

Annonce

Tidshorisonten er ukendt

Tirsdag aften lød meldingen fra beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, at han forventede at brandslukningen vil vare over flere dage, da affaldsopslaget efter et halvt døgns brandslukning stadig brændte voldsomt.

Og onsdag morgen ser situationen stadig ikke anderledes ud. Johnny Damsgård fortæller, at han ikke kan sige noget om tidshorisonten for brandslukningen.

-Vi kan simpelthen ikke forudse tiden endnu, ihvertfald ikke på nuværende tidspunkt. Men jeg kan sige så meget at branden bestemt ikke er slukket endnu.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Østjylland For abonnenter

Fantastisk udsigt: Gammel campingplads bliver til eksklusive sommerhusgrunde helt nede ved stranden

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Annonce