x
Annonce
Østjylland

Overblik over sagen om Rolighedsvej: Falske påstande og habilitetsbeskyldninger mod rådmand

Strandhuset på Rolighedsvej 16a i Risskov. Foto: Axel Schütt

Sagen om Rolighedsvej i Risskov har på få måneder udviklet sig til lidt af et tilløbsstykke. Har du mistet overblikket, får du det her.

Annonce

November 2019:

Teknik og Miljø afleverer et nyt lokalplanforslag til politisk behandling i byrådet.

Forslaget er blevet til, efter de private ejere af Rolighedsvej 16A i Risskov, har bedt om lov til at dele grunden op, så der kan bygges yderligere et hus på grunden.

December 2019:

De følgende uger rejser en storm af protester sig lokalt.

Både fordi mange helst ser det pågældende sted fri for byggeri, men også fordi der kun to og et halvt år tidligere blev lavet en lokalplan, der fastslog, at den pågældende grund ikke måtte udstykkes yderligere.

December 2019:

Over 1.000 personer skriver på kort tid under på den lokalt startede kampagne "Bevar Risskov Strandpark", der protesterer mod byggeplaner på adressen.

Efterfølgende viser et faktatjek udført af Århus Stiftstidende, at underskriftskampagnen er fuld af falske påstande og misforståelser.

Eksempelvis påstår underskriftsindsamlerne, at selve Strandparken er i fare for at blive inddraget til bebyggelse, men der er reelt tale om en privat grund i et hjørne af Strandparken.

Januar 2020:

Sagen får et bemærkelsesværdigt politisk tvist, da Enhedslisten og Radikale Venstre mere eller mindre direkte beskylder rådmand Bünyamin Simsek (S) for at have gjort vennetjenester i sagen.

De to partier stiller i fuld offentlighed en række spørgsmål til kommunens jurister få belyst rådmandens habilitet.

Det sker ifølge de to partier efter vedholdende rygter om, at Bünyamin Simsek skulle være logebror til Martin Busk, der er en af ejerne af Strandhuset, og at de to måske har lavet en hemmelig aftale om, at Bünyamin Simsek skal hjælpe Martin Busk med at gennemtrumfe en udstykning af grunden.

Januar 2020:

Bünyamin Simseks afviser alle beskyldninger.

Han fortæller, at han kender Martin Busk, men kun i professionel sammenhæng lige som han i kraft af sin stilling kender og taler alle mulige andre erhvervsdrivende.

Med hensyn til beskyldningen om, at de to skulle være logebrødre, så er de begge medlemmer af Aarhus Borgerlige Skydeselskab, der tæller 185 medlemmer.

Rådmanden afviser dog, at Martin Busk på nogen måde er en del af hans vennekreds.

Kommunens jurister undersøger også rådmandens rolle og konkluderer, at han utvivlsomt ikke er inhabil i sagen om Rolighedsvej.

Februar 2020:

Sideløbende med de politiske sværdslag er der fortsat røre i folkehavet.

En række fællesråd, foreninger og borgergrupper samlet i netværket "Med Hjerte for Aarhus" sender det, de selv betegner som et "bekymringsbrev" til byrådet.

Heri spørger de blandt andet, hvordan man i løbet af bare to og et halvt år fuldstændig kan ændre holdning til, hvorvidt en bestemt grund må udstykkes, og hvad der ligger til grund for dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce