Annonce
Østjylland

Overblik: Sådan åbner de østjyske kommuner pasningstilbud og skoler

Alle kommuner i Østjylland åbner for undervisning efter påske. Men ikke alle på samme dag. Få et overblik her. Arkivfoto: Annelene Petersen
Favrskov, Skanderborg, Odder, Syddjurs, Norddjurs og Aarhus kommuner er klar til at tage imod børn i pasning og skoler efter påske. Men ikke alle den samme dag. Her er et overblik.
Annonce

ØSTJYLLAND: Det foregår på hver sin måde og ikke nødvendigvis på samme dag, når de østjyske kommuner åbner for børnepasning og skolegang for de yngste elever efter påske.

Her er et overblik over, hvordan kommunerne griber regeringens krav om en kontrolleret genåbning an.

Favrskov skyder det en dag

Favrskov Kommune skyder genåbning en dag, så dagtilbud og skoler åbner torsdag 16. april 2020. Forældre er blevet informeret direkte via it-systemerne DayCare og Aula.

Der bliver tale om en blød opstart, og der vil forsat være tale om nødundervisning på skolerne, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning.

Elever i 6.-9./10. klasse skal fortsat deltage i fjernundervisning. Indtil videre frem til 10. maj 2020. Ligesom i alle andre kommuner.

Odder åbner gradvist

Odder Kommune tilbyder fra onsdag 15. april til fredag 17. april en opstartspasning til de børn, hvor forældrene har størst behov, og for de børn der skal starte i tidlig SFO.

Fra 20. april er der fuld pasning for alle og for de kommende skolebørn, der starter i tidlig SFO.

- Vi kontakter alle forældre for at få et overblik over pasningsbehovet i ugen lige efter påske, men fra 20. april har vi fuldt pasningstilbud til alle, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

Skolerne åbner alle onsdag 16. april for 0.-5. klasses elever, dog kan der være lokale forhold, som forældrene vil blive orienteret direkte om.

Skanderborg giver valgmulighed

Skanderborg Kommune har besluttet at genåbningen af børnepasning og skolegang skal ske mellem onsdag 15. april og fredag 17. april.

- Vi forventer, at alle åbner en af de tre dage, men vi overlader det trygt til en lokal beslutning at bestemme, hvornår man er klar, for der kan være lokale forhold for eksempel pladsforhold man skal tage stilling til, siger byrådsmedlem Trine Frengler (S), formand for kommunens undervisnings- og børneudvalg.

Alle forældre vil blive informeret i påskedagene om, hvad der kommer til at gælde på deres lokale institution eller skole.

Syddjurs møder forskudt

Alle skoler og dagtilbud i Syddjurs Kommune melder klar til åbning, som vil foregå gradvist over tre dage 15.-17. april.

Nogle steder åbnes forskudt på dagen, andre steder åbnes for mini-SFO og de forskellige klassetrin hen over de tre dage. Der forventes fuld drift fra mandag 20. april på alle skoler og institutioner, dog kan der fortsat være indskrænket åbningstid enkelte steder.

- Jeg er meget tilfreds med, at vores skoler, fritidsordninger og dagtilbud stræber efter en gradvis åbning. Det giver en god og tryg start for både børn og voksne. Det er en helt ny virkelighed med nye krav om hygiejne og fælles adfærd, som vores børn og voksne skal håndtere sammen. Men jeg er helt tryg ved, at vores medarbejdere kan skabe rammerne for et godt børneliv og udviklende læring - trods de uvante vilkår, siger Kirstine Bille (SF), formand for udvalget for familie og institutioner.

Norddjurs udskyder

I Norddjurs Kommune har byrådets børne- og ungdomsudvalg på et telefonmøde onsdag besluttet, at genåbningen af dagtilbud og skoler tidligst skal ske fra mandag den 20. april 2020.

Derfor fortsætter den hidtidige nødpasning og nødundervisning i perioden i ugen efter påske og frem til genåbningen den 20. april 2020.

Det sker for at afvente en hovedrengøring og udarbejdelse af ny, daglig rengøringsstandard samt inddragelse af medarbejderne, faglige organisationer og forældrebestyrelser. Man giver også plads til, at de enkelte institutioner og afdelinger decentralt kan lave deres egne løsninger inden for de sundhedsmæssige rammer.

Aarhus åbner gradvist

Aarhus Kommune åbner gradvist for pasning og skoler.

Onsdag 15. april åbnes for pasning i alle børnehaver og specialbørnehaver. Samtidig åbnes SFO elever fra 0., 1., og 2. klasse på alle folkeskoler. Samt for alle elever fra 0.-10. klasse i specialklasser.

Torsdag 16. april åbnes pasning for vuggestuebørn samt i skoler og SFO for elever fra 3. og 4. klasse.

Fredag 17. april åbnes skoler og SFO for elever i 5. klasse.

Læs retningslinjer her

Man kan læse mere om de enkelte kommuners opstart på deres hjemmesider.

Alle kommuners pasnings- og skoletilbud er underlagt de generelle regler om høj hygiejne og afstandkrav fra Sundhedsstyrelsen. De kan læses på sst.dk

Retningslinjer for genåbning af dagtilbud.

Retningslinjer for genåbning af skoler og skolefritidsordninger, SFO.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Klassekasser og historisk debut: Reaktioner fra sejren i Hobro

Annonce