Annonce
Læserbrev

Overmark om Stjernehussagen: Lederorganiseret stikkervirksomhed

Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Læserbrev: I Amtsavisens vedvarende kampagne mod de byrådsmedlemmer, der støtter pædagogmedhjælper Rene Fensmark, Stjernehuset, og vender sig imod børneforvaltningens justitsmord på en uskyldig mand, har kampagnejournalisten i stor udstrækning anvendt anonyme kilder – således også anonyme byrådsmedlemmers oplysning om Stjernehussagen på det lukkede byrådsmøde mandag 18. november 2019.

Amtsavisen har dog nænsomt gået uden om, at mødet på min foranledning startede med, at først Christian Brøns fra Venstre, dernæst børn- og skoledirektør Michael Maaløe forlod mødet på grund af inhabilitet – hvorefter de øvrige forvaltningsdirektører forlod mødet, der således alene blev overværet af kommunaldirektøren og byrådssekretæren.

Da mine byrådskollegaer, først anonymt så åbent, og borgmester Torben Hansen har valgt at berette fra et lukket byrådsmøde, agter jeg også at deltage.

En dagtilbudsleder udpeger/ansætter medarbejdere, hvis udtrykkelige instruks er at indberette om den stedlige pædagogiske leder og andre ansatte til dagtilbudslederen.

Det kalder jeg lederorganiseret stikkervirksomhed.

Stikkervirksomheden har blandt andet medført, at tre pædagogiske ledere er blevet bortvist fra deres arbejdsplads efter 20 til 40 års ansættelse, uden anden begrundelse end at dagtilbudslederen havde mistet tilliden til de pågældende, og at de i øvrigt ikke måtte så meget som møde op på arbejdspladsen og sige farvel til deres kollegaer. Adskillige byrådsmedlemmer har selv overværet nedbrudte pædagogiske ledere fortælle om forløbet i forbindelse med deres bortvisning fra arbejdspladsen – og alle byrådsmedlemmer er blevet tilbudt et møde med de pågældende, som i lange mails til byrådet har beskrevet deres afskedigelsesforløb og navnene på stikkerne.

Disse stikkere får udtrykkeligt at vide, at deres fortsatte ansættelse er betinget af blind loyalitet overfor dagtilbudslederen.

Et sådant lederorganiseret stikkersystem vil jeg bekæmpe, og for min skyld kan byrådsmøderne desangående gerne foregå åbent, så enhver kan høre, hvad der bliver sagt og ikke skal være henvist til Amtsavisen afskæringer af sandheden.

Det vil klæde mine byrådskollegaer, hvis de viste lidt mere omsorg for de mennesker, hvis liv er blevet ødelagt af stikkersystemet.

Udtrykket stikker har jeg valgt med omhu, og ingen kommer til at irettesætte mig for det.

Onsdag 27. november 2019 blev foranstående skåret ud i pap på mit direkte møde med kommunaldirektøren og borgmesteren.

(Forkortet af red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce