Annonce
Norddjurs

Overraskende februartilbud skal få flere lokale til at bruge nationalt klenodie

Med sit nye årskorttilbud håber Gammel Estrup og Det Grønne Museum at trække flere lokale gæster til udenfor højsæsonen. Arkivfoto: Jens Thaysen
Entré og årskort til samme priser. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men Gammel Estrup og Det Grønne Museum ved Auning har stillet gæsterne et ekstraordinært februartilbud i udsigt.

Auning: Gammel Estrup og Det Grønne Museum fjernede i 2019 den ugentlige gratisdag fra deres muséer. I stedet for eksperimenterede de lidt undercover med en anden mulighed. Nemlig at give årskortet med i prisen, når man køber en entrébillet i februar.

I år gør de alvor af sagen. Alle voksne, som besøger herregårdsmuseerne i februar, får et årskort med til prisen for entrébilletten. Børn er allerede gratis i forvejen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vinterperioden er lavsæson for os. Gammel Estrup er et nationalt klenodie, men ofte kan vi jo bo tæt på store attraktioner og må så alligevel spørge os selv, hvornår vi sidst har været der. Nu prøver vi at give folk et lille spark: "Nu skal du komme afsted", forklarer museumsinspektør på Gammel Estrup, Britta Andersen.

Hun tror også på, at "kendskab giver venskab", og så håber hun, at det i det hele taget kan få flere til at bruge museet. For ifølge Britta Andersen skal museer være demokratiske. Her skal rig og fattig, høj og lav i samfundet møde hinanden. Og så duer det jo ikke, at det bliver stoppet af økonomi.

Annonce

Økonomi må ikke komme i vejen for tid

- Det er også godt at komme her sammen som familier. Så får man mulighed for at mødes om noget på tværs af generationer. Tid er måske det dyrebareste, vi har i dag, så må der helst ikke komme økonomi i vejen for, at vi kan bruge den godt sammen, forklarer hun.

Hun er ikke så bekymret for at miste penge på det, selvom hun godt er klar over, at det kan betyde lidt for billetsalget i højsæsonen. Men hun har blandt andet tidligere talt med Michael Ahlefeldt, greve på Egeskov Slot, om det. Han fortalte, at selvom Egeskov Slot i en periode gav årskort med alle billetter, så var det kun hver fjerde person, der kom igen. I stedet håber Britta Andersen, at man med et årskort vil være mere tilbøjelig til at tage sine gæster med på museet.

Allermest håber hun bare at få endnu flere engageret - og måske lidt naivt ifølge hende selv - alle.

- Man kan jo sagtens synes om både superligafodbold og at lære mere om sin kultur, og hvor man kommer fra, siger hun og uddyber:

- Med næsten 730 herregårde spredt som et finmasket net udover hele Danmark er vi allesammen vokset op i nærheden af én. Det er en signaturfortælling om livet på landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce