Annonce
Randers

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Der var store smil hele vejen rundt i foråret og forsommeren 2021, hvor Bo Møller var i gang med sin første sæson som købmand. Men selvom der stadig smiles, lakker den æra nu mod enden. Arkivfoto: Annelene Petersen
Nyistandsat købmandsbutik, lokalt ejerskab og en bestyrer på plads. Det så rigtig godt ud for både landsbyen og Min Købmand i Øster Bjerregrav, da Bo Møller i foråret blev forpagter i butikken. Derfor kom det også som en overraskelse, da han på Facebook afslørede, at det var slut.

Øster Bjerregrav: Hænderne var højt over hovedet i foråret, da Bo Møller efter et par måneders købmandsmangel til den nyistandsatte købmandsbutik i Øster Bjerregrav tog opgaven på sig.

Dengang sagde han til Amtsavisen:

- Jeg læste i Randers Amtsavis, at det kneb med at finde en købmand. Så tænkte jeg, at det kan jeg da godt prøve. Jeg ringede til dem og syntes, at det lød fornuftigt.

Annonce

Købmandsbutikken bor til leje hos Bjerregrav Invest Aps, som er et selskab, hvor 345 landsbybeboere har skudt penge i, for at skabe grundlag for en lokal købmand efter den gamle lukkede. Borgernes investeringsselskab står også bag inventaret i butikken, mens købmanden stiller med varer og personale.

Mandag aften skrev Bo Møller - i et opslag, som nu er fjernet - på købmandsbutikkens facebookside, at han nu vil sælge sit varelager til en ny købmand.

- En gammel trold som mig må erkende, at fritid også skal vægtes, skrev han.

Længere nede, som svar på en landsbybeboers undring, fortalte han, at 80 timer om ugen var for meget for ham.

Overrasket formand

Svend Aage Nielsen er formand for initiativgruppen og direktør i Bjerregrav Invest Aps og netop hjemvendt fra ferie. Han blev meget overrasket, for han havde intet hørt før facebookopslaget. Da Amtsavisen talte med ham morgenen efter, havde han endnu ikke hørt fra Bo Møller.

- Det kom virkelig bag på mig. Vi havde sådan set indtrykket af, at han var glad og snakkede godt med folk. Jeg har slet ikke kunnet mærke noget på ham, fortæller han, og understreger,  at bestyrelsen selvfølgelig skal have sat sig ned og snakket med den snart tidligere købmand.

Det kom virkelig bag på mig. Vi havde sådan set indtrykket af, at han var glad og snakkede godt med folk.

Svend Aage Jensen, direktør i Bjerregrav Invest Aps

Han undrer sig over, hvorfor det er tidskravene som købmand, der kom bag på Bo Møller, som også tidligere har passet en købmandsbutik på Djursland.

For bare to uger siden købte Bo Møller Softicen i Dytmærsken i Randers. Dengang sagde han til Amtsavisen:

- Nogle gange kan man godt blive lidt skræmt over alt det, der står tomt i midtbyen. Jeg syntes, det var synd, hvis det også skulle ramme dét her lokale, og så synes jeg bare, at det er et hyggeligt projekt, siger Bo Møller, som selv skal være med til at stå i Softicen Randers sammen med de medarbejdere, han ellers skal have hyret ind.

Svend Aage Nielsen bød i marts velkommen til åbningen af den nye købmandsbutik i Øster Bjerregrav - og til den dengang nye købmand. Nu skal han og resten af bestyrelsen på købmandsjagt igen. Arkivfoto: Mette Bjerre

Svend Aage Nielsen spurgte dengang sig selv, om deres købmand ikke havde nok timer i Øster Bjerregrav? Svaret på det spørgsmål svæver i vinden, da Bo Møller ikke har ønsket at udtale sig til avisen i denne omgang.

Annonce

- Det skal nok gå

I facebookopslaget lover han dog, at han nok skal gøre det ordentligt og hverken lade byen eller medarbejderne i stikken.

Men det betyder også, at investorforeningen skal på den igen. Ud at finde en ny købmand, som kan lægge timerne til, at den lokale købmand kan køre rundt. Svend Aage Nielsen er ikke bekymret.

- Der skal jo arbejdes for det, siger han og fortæller, at bestyrelsen snart mødes og lægger en strategi.

- Det skal nok gå. Det er en attraktiv by og en attraktiv butik. Det ligger lige til højrebenet. Så må det tage den tid, det tager, siger han.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Sport For abonnenter

Utallige jobtitler, adrenalinsus og rødglødende telefoner: Mike Nielsen har aldrig et roligt øjeblik i verdens bedste job

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce