Annonce
Randers

Oversigt: Her bor de nye byrødder - farvel til erfarne folk

Bjarne Overmark (th) mister sine to nuværende liste-kolleger i byrådet. Kim Kristensen og Jens Laursen fik ikke stemmer nok til at fortsætte i byrådet. Foto: Annelene Petersen

En håndfuld politikere må 1. januar sige farvel til hvervet som medlem af byrådet i Randers Kommune - på kortet kan du se, hvor de nye byrådsmedlemmer bor.

Kommunalvalget blev til et bittert nederlag for især Venstre, der mistede fire pladser i byrådet og for Beboerlisten, der går fra at have tre byrødder til at have en enkelt. Dermed er der lagt op til farvelkram til en række politikere, når der 1. januar er skiftedag i byrådssalen.

For Venstre bliver det et farvel til et par særdeles prominente navne. Jens Peter Hansen og Christian Boldsen er blandt de fire nuværende Venstre-byrødder, der ikke fik stemmer nok til at fortsætte det politiske arbejde fra en stol i byrådssalen. Derudover måtte Venstre på valgnatten erkende, at det bliver til et farvel til Mark Pring og Helle Skøtt, mens Ole Skiffard og Susanne Ringe Sørensen ikke var på stemmesedlen i denne omgang.

Fremover må Bjarne Overmark fra Beboerlisten se sig selv om en enmandshær. Den ellers så populære borgerliste fik kun et enkelt medlem, og det betyder et farvel til Jens Laursen og Kim Kristensen.

Farvel til Mouritsen

Selvom Socialdemokratiet fik et flot valg, så sker der også udskiftning her. De 13 S-mandater rækker nemlig ikke til en plads til Mikael Firlings Mouritsen, der må forlade byrådet.

Hos Dansk Folkeparti er der også lagt an til et farvel til en markant politiker. Partiet bevarer sine tre nuværende pladser i byrådet, men den ene plads bliver indtaget af den unge Nick Zimmermann, der snupper pladsen fra Morten Grosbøll.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce