Annonce
Østjylland

Overtager konkurrent: Hammel Furniture køber op i Sønderjylland

Orla Findahl har siden 1980 stået i spidsen for møbelfabrikken i Skærbæk. Nu har han solgt virksomheden, der blev etableret af hans far i 1946. Arkivfoto

Hammel Furniture har med virkning fra 1. december overtaget Findahls Møbelfabrik. Orla Findahl har solgt sit og farens livsværk. Ingen af de fire børn var interesserede i at overtage virksomheden.

SKÆRBÆK: Hammel Furniture A/S har med virkning fra den 1. december overtaget Findahls Møbelfabrik i Skærbæk.

- Findahls Møbelfabrik er en spændende virksomhed, som lægger vægt på mange af de samme værdier, vi gør hos Hammel, herunder stolthed i at producere dansk håndværk i Danmark, udtaler administrerende direktør Jens-Ole Staghøj i en pressemeddelelse, hvor han fortsætter:

- Jo tættere vi er kommet på virksomheden, jo mere sikre er vi blevet på, at det er den rigtige beslutning.

Snedker Chresten Findahl startede Findahls Møbelfabrik tilbage i 1946 som et bestillingsværksted med fremstilling af køkken og garderobe samt produktion af stel til polstermøbler. Findahls stole slog for alvor igennem hos danskerne i 1962. Her blev den klassiske skandinaviske stol Mosbøl lanceret. Mosbøl har solgt mere end én million eksemplarer og var startskuddet til det, vi kender i dag - et møbelsnedkeri, der producerer stole i høj kvalitet.

Annonce

Det var en proces, vi satte i gang i foråret. Jeg havde ikke drømt om, at det skulle gå så hurtigt.

Orla Findahl, direktør, om salget af Findahls Møbelfabrik til Hammel Furniture

Omfattende brand

Det er sønnen, Orla Findahl, der siden 1980 har fungeret som direktør for Findahls Møbelfabrik. Han er i dag 67 år, og ville gerne have en afklaring på virksomhedens fremtid, før han rundede 70 år.

Det var for at fremtidssikre virksomheden, at han i starten af året begyndte at lede efter en køber, da ingen af hans fire børn ønskede at overtage fabrikken. Det gik noget hurtigere med at finde en køber, end Orla Findahl overhovedet havde turde håbe på.

- Det var en proces, vi satte i gang i foråret. Jeg havde ikke drømt om, at det skulle gå så hurtigt, siger Findahl.

Møbelfabrikken blev i marts 2010 ramt af en stor brand, der skyldtes en kortslutning i en såkaldt kondensator. Branden ødelagde en stor del af produktionsfaciliteterne og bevirkede, at en tredjedel måtte genopføres. Derfor er det også en forholdsvis ny og moderniseret fabrik, som Hammel Furniture overtager.

Fornyelse og fremtidssikring

Selv om salget er gennemført, forbliver Orla Findahl dog på stedet. Han har lavet en aftale med køberen om, at han i det næste halvandet til to år skal fungere som konsulent på fabrikken.

Orla Findahl er lykkelig over, at fabrikken med salget nu er fremtidssikret.

- Salget sikrer fornyelse og fremtidssikring. Det er den væsentligste grund til, at jeg synes, salget er en god idé, siger Orla Findahl.

Jens-Ole Staghøj understreger, at fremstillingen af møbler forbliver på adressen i Skærbæk.

- Det er vigtigt for os at pointere, at produktionen fortsætter på fabrikken i det sønderjyske.

Hammel Furniture har 65 ansatte og en årsomsætning på omkring 100 millioner kroner, mens Findahls har 20 medarbejdere og en omsætning, der rundt regnet er fem gange mindre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce