Annonce
Fodbold

Overtidsdrama og forløsning i Helsted: Snogs slangebid sikrer tre vitale point

Helsted Fremad havde problemer i kampens indledning, men spillede sig gevaldigt op efter pausen og endte med at tage de tre point. Foto: Annelene Petersen
Med en scoring i overtiden sikrede Simon Snog Helsted tre point i hjemmekampen mod Løgstør. Gæsterne sluttede med blot syv markspillere på banen efter et intenst opgør, hvor sejren kunne være gået begge veje.

Randers: Gang i grillen, sol over anlægget på Rønnebærvej og en venlig opfordring fra kampens dommer til hjemmeholdet om at finde et par strips til at lukke et hul i det ene målnet.

Jo, det startede i ren forårsidyl op til lørdagens opgør mellem Helsted Fremad og Løgstør i Jyllandsserien, men det sluttede i den grad eksplosivt med et matchvindermål til Helsted i det første af syv minutters tillægstid og et gæstehold, der sluttede med blot syv markspillere på banen.

Den forløsende scoring kom i samme sekund, som kampuret på QuickPot Park passerede de 90 minutter. Målet blev sat ind efter et hjørnespark fra kampens store oplevelse, kantspilleren Magnus Ødum, der sendte bolden til bagerste stolpe, hvor Simon Snog dukkede op og headede bolden i kassen.

Snogs afgørende slangebid skabte stor jubel på Helsted-bænken og hos de omkring 50 tilskuere, som kunne se hjemmeholdet tage forårets anden sejr og et vigtigt skridt væk fra bunden af rækken.

Annonce
Det var en anden hjemmesejr i træk til Helsted-drengene, der i den forrige hjemmekamp slog Vorup. Foto: Annelene Petersen

Intet VAR

Men var det så fortjent?

Tjah, det kunne vel strengt taget have gået begge veje. Der var i hvert fald chancer nok i begge ender af banen. Men det var Helsted, som efter pausen spillede bedst og jagtede sejren mest, og på den baggrund var det i orden, at de endte med at få belønningen.

Det så dog ikke alt for lovende ud i kampens indledning, hvor hjemmeholdets venstre back, Zlatko Galiajatovic, allerede efter et kvarter fik gult kort.

Helsted overlevede de ti minutter i undertal og et par chancer til Løgstør, inden de selv begyndte at komme til muligheder i den anden ende af banen. Anfører Mathias Fransen rykkede to gange fra gæsternes forsvar, men måtte se sine afslutninger pareret af Løgstør-keeperen, og da Helsted-angriberen kort før pausen blev nedlagt i feltet, forblev dommerens fløjte tavs.

- Kan vi ikke få VAR på den?, lød det fra tilskuerpladserne.

Men så langt er vi trods alt ikke nået i Jyllandsserien endnu.

Afgørende indskiftning

Efter pausen fik Helsted flyttet spillet længere frem og kom i gode situationer på kanterne.

Men den afgørende aflevering svigtede for ofte, og når den lykkedes, manglede der folk i boksen.

Det begyndte derfor at ligne en nulløsning, men Helsted havde en trumf i ærmet.

Zlatko Galiajatovic, der var blevet på bænken efter sit tidlige gule kort, kom ind for en skadet Niklas Ishak på venstre back, og han fandt ind i et fremragende samarbejde med Magnus Ødum.

Gang på gang kom Zlatko Galiajatovic i overlap på venstrekanten, hvilket skabte plads til driblestærke Magnus Ødum. De flænsede gæsternes højre forsvarsside op, og det var også de to, der skabte det målgivende hjørnespark i overtiden.

Det hører dog med til historien, at Løgstør også havde deres muligheder i slutfasen. Den største kom et kvarter før tid, hvor kun en stor refleksredning fra Helsted-keeper Kian Poulsen forhindrede gæsterne i at bringe sig i spidsen.

Måske var det årsagen til, at de brød ud i frustrationer efter Helsteds sene scoring. I hvert fald fik de i overtiden både to gule kort og et rødt kort efter en batalje, som også kostede hjemmeholdets Thyge Sall en advarsel.

Foto: Annelene Petersen

Tilfreds træner

Efter at have overlevet opgørets hektiske slutfase var Helsted-træner Kasper Christiansen, der har ført holdet op igennem rækkerne, da også en tilfreds mand.

- Vi forventer, at vi skal bruge halvandet point i snit pr. kamp for at overleve i rækken. Nu har vi 1,2 point i snit efter de første fem kampe, men sådan en sejr her giver en kæmpetro på, at vi nok skal klare det. Som kollektiv leverede vi en rigtig stærk præstation, siger Helsted-træneren, der dog erkendte, at sejren kunne være gået begge veje.

- Defensivt synes jeg, at vi arbejder fint. Men vi kæmper med vores offensive spil, hvor vi lige mangler den sidste selvtillid og tro på, at vi er dygtige nok. Vi kommer til nogle fine muligheder, men vi skal lige være den tand skarpere og klogere til at gøre tingene færdige, siger Kasper Christiansen.

- Men stor ros til drengene. Magnus Ødum stikker ud som kampens med afstand bedste spiller, men vi har også to 18-årige spillere på vores backpositioner i Niklas Isak og Nicklas Mahler, som gør det godt. Claus Møller Olesen, der lige er kommet tilbage fra skade, gør det outstanding i centerforsvaret, og så var det fantastisk at se Zlatko Galiajatovic, der var pisseked af det efter sit gule kort, komme ind i anden halvleg og gøre det så fremragende, siger Helsted-træneren.

Helsted spiller næste gang på søndag ude mod bundholdet Morsø.

Foto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Overboer til Burger Shack: Det skræmmer os, at der var brand igen

Annonce