Annonce
Østjylland

En træls Tycho Brahes dag: Snavset opvaskemaskine koster Salling sur smiley og bøde

Bistroen på øverste etage i Salling har måttet indkassere en sur smiley, fordi der ikke er blevet fulgt op på en anmærkning om snavs på en opvaskemaskine. Arkivfoto: Kim Haugaard
Der var rettet op på det meste, men opvaskemaskinen var stadig beskidt, da kontrollører fra Fødevarestyrelsen i maj genbesøgte Salling Bistro.
Annonce

AARHUS: Mandag 18. maj var en Tycho Brahes dag, og for Salling i Aarhus skulle dagen vise sig at leve op til sit uheldige ry.

Efter to måneders nedlukning på grund af corona var det første åbningsdag i stormagasinets bistro og cafeer, og netop denne dag valgte også et hold fra Fødevarestyrelsen at troppe op for at tjekke hygiejnen i køkkenet.

Det udløste en sur smiley til Salling Bistro.

Årsagen var et snavset opvaskeanlæg, hvor der sad 'kraftige lyserøde belægninger' i toppen og på lågen.

Kontrolrapport, Fødevarestyrelsen
Annonce

Lodne belægninger

Holdet fra Fødevarestyrelsen vidste, hvad det skulle kigge efter. De lyserøde, fugtige og afsmittende striber havde nemlig også været der ved det foregående kontrolbesøg i februar 2020.

Her blev flere tilfælde af mangelfuld rengøring påpeget, blandt andet mørke, lodne belægninger på køleribber i kølerummet samt en gul belægning på drypbakken i en isterningmaskine.

Salling lovede ved den lejlighed straks at få rengjort i bund, og ved den opfølgende kontrol 18. maj kunne Fødevarestyrelsen da også konstatere, at forholdene var bragt i orden.

Lige bortset altså fra de lyserøde belægninger på opvaskemaskinen, som ud over en sur smiley også resulterer i en bøde på 15.000 kroner.

Annonce

- En enkelt misser

Salling i Aarhus kan ellers fremvise stribevis af elitesmileyer i sine øvrige fødevareafdelinger (bager, slagter, delikatesse, mm.), og ifølge stormagasinchef, Anja Kibsgaard, er der tale om en beklagelig svipser.

- Standarden er altid høj i Salling Stormagasiner, og her er tale om en enkelt misser i de hektiske dage op mod vores genåbning. Det er selvfølgelig én for meget, og den fik vi lynhurtigt rettet op på, siger hun.

Salling kommer til at hænge på den røde smiley indtil næste kontrolbesøg. Herefter vil bistroen igen kunne hænge en glad smiley op, hvis ellers kontrollen bliver gennemført uden anmærkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce