Annonce
Østjylland

På kattehjemmet er det højsæson for killinger, der bliver dumpet

Susanne Preisler er kattevennen over alle, og antallet af herreløse katte , som Lund Kattehjem har fundet et nyt hjem til, stiger støt. Lige nu er 191 katte på kost og logi, dem skal der findes nye ejere til. Arkivfoto: Søren E. alwan
Omkring 200 katte er på kost og logi hos Lund Kattehjem, hvor private er plejefamilier for herreløse katte.
Annonce

Lund: - Forleden fik vi en hunkat ind, som lå med tre små killinger og trykkede sig ude i en skov. Den var mager som en pind. Og vi har også fået to killinger, som er blevet smidt ud fra en bil i rundkørslen ved Burger King. Man kan se, når de er smidt ud af en bil, for de får skader ved øjenbryn og læber.

Beretningen kommer fra Susanne Preisler, der sammen med sin mand, dyrlæge Lars Preisler, og over 100 frivillige driver Lund Kattehjem. Og lige nu vælter det ind med killinger, som er blevet efterladt af deres ejere. Status er 191 katte på kost og logi.

- Folk lider af den vrangforestilling, at katte kan klare sig ude i naturen, så når de bliver trætte af katten, eller den får killinger, og det så ikke er sjovt længere, efterlader efterlader de dem,  konstaterer Susanne Preisler, som selvsagt er en indigneret modstander af den opfattelse af katte.

Annonce

Måler er at sætte ny rekord

Når kattene bliver indleveret på kattehjemmet, bliver de tilset af dyrlægen Lars, som hun heldigvis er gift med. Har de brug for behandling, bliver de behandlet.

- Vi havde en kat, der  havde fået ødelagt det ene ben så meget, at benet blev amputeret. Så fandt jeg et hjem, hvor den har det godt, og nu kan den faktisk næsten lige så meget som en firbenet, fortæller Susanne Preisler, som også tilføjer, at der kan være tilfælde, hvor en aflivning er den bedste løsning.

- Jeg vil gøre alting for at redde en kat, men det skal være til et liv med flere gode dage end dårlige.


Så får de muligheden for at have et kuld killinger, og når børnene så har besøg af kammeraterne, vil de jo også gerne have en killing, og så er de hurtigt afsat.

Susanne Preisler, ejer


Det lykkes hende i samarbejde med de frivillige at finde et hjem til alle de katte, der runder Lund Kattehjem efter at være blevet forladt af deres ejere.

I 2014 fandt de et nyt hjem til 173 katte. Og det er løbende steget. I 2018 rundede 500, og sidste år kom tallet over 600. Målet er at slå ny rekord i år, hvor status er, at 264 katte herreløse katte er hjulpet videre.

Hvis du vil hjælpe

Vil man støtte arbejdet i Lund Kattehjem, kan man blive frivillig for eksempel som plejefamilie for herreløse katte.

Man kan også hjælpe metalgruppen med at hente og sortere metal til fordel for arbejdet.

Man kan støtte med kontanter ved overførsel til Susanne Preisler på mobilepay på 20 44 73 27.

Se mere om kattehjemmet på www.lund-kattehjem.dk eller Facebook-siden Lund Kattehjem, hvor man også kan se de katte, der er til salg.

Annonce

Killinger hos plejefamilier

- Vi har også voksne katte, men lige nu er det højsæson for killinger.

Og de skal ikke starte deres liv i et bur, hvis det kan undgås. Derfor begyndte Lund Kattehjem, som i 2012 blev selvstændig efter 37 år i andet regi, at sætte mor og killinger i pleje hos frivillige, så de kunne få en god start på livet med en hverdag med mennesker, pleje og omsorg. Lige nu 27 plejefamilier katte i pleje.

- Det giver nogle gode og sociale katte, siger Susanne Preisler.

Nogle gange hos en familie, som gerne selv vil have en enkelt killing.

- Så får de muligheden for at have et kuld killinger, og når børnene så har besøg af kammeraterne, vil de jo også gerne have en killing, og så er de hurtigt afsat, lyder det efterfulgt at hendes karakteristiske, glade latter.

Skal man komme problemet til livs med katte og killinger, der bliver dumpet, hedder en del af løsningen, at man aldrig skal give en kat væk gratis.

Bruger man penge på at købe den, er man nok også mere indstillet på at passe på den med det arbejde og de udgifter, det fører med sig, er logikken i Susanne Preislers tankegang.

Og så giver kattehjemmet selv en hånd med. Når man køber en kat eller killing på Lund kattehjem er den neutraliseret, eller der er en ubrydelig aftale om, at den vender tilbage og bliver neutraliseret, når den er fysisk klar til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce