Annonce
Randers

På med pandelygten og løbeskoene: Friske fodbolddrenge på 24-timers løb i Harridslev

Friske fodbolddrenge går ikke af vejen for at løbe med i et 24-timers løb. Løbet er delt op i intervaller af en halv time af gangen, og de to 11-årige her fik lov at starte. Det er Ludvig Wiese Jacobsen (tv) og Oliver Sørensen.  Foto: Annelene Petersen
Det er blevet en nationalsport at tænke ud af boksen, når børn og unge skal motiveres til motion i corona-nedlukningen. I Harridslev har et par fodboldtrænere haft stor succes med at holde fodbolddrenge på 10 og 11 år fysisk beskæftigede, selv om de ikke måtte træne sammen.

Harridslev: Hvis du af en eller anden grund har været vågen i nat, og måske har kigget ud ad vinduet, og har set drenge iført fodboldtrøjer og pandelygter storme omkring i Harridslev. Så er det ikke noget, du har drømt. SMIFF09's U12-drenge er nemlig ude på et 24-timers løb, der begyndte fredag klokken 14 og løber til, nå ja, lørdag klokken 14.

19 fodbolddrenge i alderen 10-11 år har nemlig i dette døgn været ude på en noget anderledes træning. Og også forældre og søskende har syntes så godt om ideen, at de løber med, så omkring 50 løbere har meldt sig til arrangementet.

Ruten er 4,2 kilometer lang, og der er afsat en halv time til det. Og således er døgnet delt ind i halve timers løb. Ud over drengene er der stor opbakning fra søskende og forældre, og de to trænere Morten Wiese Jacobsen og Jesper Honoré Lund Sørensen er selv smuttet i løbeskoene og løber med.

- Har det så ikke været svært at få besat de trælse nattetimer? Fra klokken 3.30 til klokken 4 for eksempel?

- Nej, slet ikke, nattetimerne var dem, der røg først, griner Jesper Sørensen, vel vidende at løberne er et folkefærd, der har en alder, hvor det er fedt at få lov til at være længe oppe. Og spændende at løbe ud i mørket med kammeraterne.

Annonce

Vilde udfordringer

Det hele handler jo om at tænke anderledes her i corona lockdown-tiden. Og det har de to trænere bag drengeholdet i den grad gjort.

- Jamen, hvis du vidste, hvad vi har været ude i. Vi har virkelig fået noget ud af det. Vi har vinterbadet fra Mellerup og Udbyhøj, vi har lavet engle i sneen, og vi har på alle måder forsøgt at holde sammen, mens det hele har været lukket ned. Og lavet nogle ting, som vi aldrig ville have gjort, hvis ikke der var coronavirus, siger Jesper Honoré Lund Sørensen.

Han tilføjer, at han og medtræneren Morten Wiese Jacobsen godt havde luret, at der fra på mandag er andre muligheder, og at de måtte genoptage træningen på fodboldholdet, så den sidste weekend i nedlukningstiden skulle have maks gas. Deraf 24-timers løbet.

Annonce

10 armbøjninger på løbeturen

Egentlig var det Morten Wiese Jacobsens idé, og den udsprang af, at han var udsendt som soldat i egenskab af paramediciner til Mali, og så fandt han på at sende små træningsvideoer hjem til fodbolddrengene for at holde dem i gang. Og opfordrede dem til at træne og sende videoer tilbage.

Og så har det grebet om sig. Drengene har lavet udfordringer til hinanden, og det har for eksempel betydet, at en af drengene skulle løbe en kilometer i bar mave, og han har så retur-udfordret samtlige deltager på 24-timers løbet til at lave 10 armbøjninger ved kirken, når løberuten kommer der til.

Fodboldtræner Morten Wiese Jacobsen måtte selv i sving og ud på løberuten. Her hjælpes han af Jonas Hviid Jørgensen. Foto: Annelene Petersen

- Det er bare så godt med de her challenges, som alle tager imod. Jeg synes også, at vi er blevet ret godt rystet sammen her i byen. Måske har vi set, hvad de kan i andre lokalsamfund og har taget ved lære af det? I hvert fald så virker der, siger Morgen Wiese Jacobsen, da han lige har sendt løbets to første af sted. Det er de to 11-årige Oliver Sørensen og hans egen søn, Ludvig Wiese Jacobsen.

Annonce

Sjovt og lidt uhyggeligt

- Vi gør det, fordi det er godt at komme ud at røre sig. Og så er det sjovt, siger drengene, der også har meldt sig til at løbe ved midnatstid.

- Der har vi snakket om, at det nok bliver lidt uhyggeligt at løbe her forbi skoven på Møllebækstien, når der er helt mørkt. Vi har jo set film, hvor det er uhyggeligt i skoven om natten. Men vi skal løbe to og to og har pandelamper på og mobiltelefoner med, siger drengene, inden de løber ud på ruten.

Drengene skal have lokationen slået til på telefonen, så de voksne kan følge med i, hvor de er på ruten.

Løbet er blevet så godt taget imod, at sponsorer helt af sig selv har meldt sig med sodavand, frugt og pandelygter, da det rygtedes i byen, at gader og veje ville blive løbet tynde fra fredag til lørdag. Og nogle af byens borgere vil lave bål ved skolen og holde hyggen i gang hele natten.

Som en lille konkurrence skal der lægges en sten hver gang en deltager har gennemført turen. Der kan bydes på resultatet, og der er gættes på alt mellem 83 og 138 runder. Forældre og venner af fodboldholdet har også budt ind med ingredienser til en kæmpe genforeningsfest, når det igen bliver lovligt at kramme og give high fives.

Når man er U12-spiller, så er det altså fedt at løbe om natten, hvor man ellers skulle sove. Så de "sorte tider" af 24-timers løbet var der rift om blandt fodbolddrengene. Her ses Ludvig Wiese Jacobsen (tv) og Oliver Sørensen på den første tur af løbet, inden de igen skulle løbe ved midnatstid. Foto: Annelene Petersen

- Der er indtil videre kommet en flaske tequila, chips og snolder, og så er der en af byens borgere, der har givet en hel grill-fest med alt mad og drikke, siger Morten Wiese Jacobsen, inden han selv løber ud på næste tur, da han har set de to første drenge komme i mål.

- Det var dejligt, men hårdt, og der var meget modvind. Nu skal vi hjem på sofaen, indtil vi skal løbe i nat, lød det fra Oliver Sørensen og Ludvig Wiese Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Vækket af naboen: - Frygten bliver siddende efter brand i underboens lejlighed

Annonce