Annonce
Randers

På spionmission i Randers: Nyt tilbud trækker spændingen fra escape rooms ud i bybilledet

I stedet for at blive låst inde i et rum, får du udleveret en spionkuffert og bliver sendt ud på en 2,5 kilometers rute i midtbyen, hvor du skal knække koder og løse gåder. Foto: City Escape
Det er allerede en kæmpe succes i flere andre storbyer, og nu får Randers' også sit eget udendørs "City escape game".

Randers: Du står over for dit livs mission. En terrororganisation har sluppet en virus løs i drikkevandet i Randers, som vil hjernevaske alle, der kommer i kontakt med den. Byens eneste håb er, at du og dit hold, inden der er gået 120 minutter, får stoppet terroristerne og blandet en antivirus.

Hvis du er til spænding, gåder og mysterier, er Randers' nyeste forlystelse, som åbner denne weekend, lige noget for dig. Her kan du redde byen fra en altødelæggende virus, og inden længe vil nye missioner komme til - blandt andet et, der handler om at gå i Einsteins fodspor for at finde hans sidste hemmelighed og et andet, hvor du skal jagte en morder.

Pil Hibiscus og Lasse Jakobsen er ejer af Escape City, der har sikret sig rettighederne til det nye system, der tager udfordringerne fra et Escape Room med ud i det fri. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Det er pendanten til escape rooms. Det hele foregår udendørs, så hvor du ved escape rooms normalt bliver låst inde i et rum, bliver du her udstyret med en iPad og en spionkuffert med en masse superfede gadgets, som du skal bruge i en mission, som du har to timer til at løse, fortæller Lasse Jakobsen, der er indehaver af City Escape, som står bag oplevelsen.

Annonce

Coronavenlig oplevelse

Lige nu sukker hele byen efter at komme ud og opleve noget, og denne mulighed kommer derfor på et godt tidspunkt, da den er tilladt under de nuværende restriktioner. Men faktisk har timingen absolut intet med corona at gøre.

Der er tale om et internationalt koncept, som har eksisteret i flere år i storbyer verden over, og som City Escape nu har fået lov at udbrede i Danmark. Af samme grund er der også tale om et permanent tilbud i Randers og ikke et, der forsvinder igen sammen med coronarestriktionerne.

Om City Escape

City Escape kommer fra Esbjerg, hvor de også har fysiske escape rooms. Virksomheden har intet med de to eksisterende escape rooms i Randers at gøre.

Seneste tilbud fra virksomheden er et udendørs City Escape Game, hvor man over to timer skal finde antivirussen til en virus, som en terrororganisation har lækket i grundvandet. I de kommende måneder følger nye missioner.

Deltagerne bliver udstyret med en spionkuffert og en iPad og møder forskellige elementer fra escape rooms med GPS-geocaching og augmented-reality.

Der findes lignende tilbud i flere store europæiske byer.

City Escape har indtil videre udendørs missioner i Esbjerg, Aarhus, Odense og Herning - og snart også i Randers, Kolding og Horsens.

Det koster omkring 200 kroner per person (afhængigt af deltagerantal) at deltage i en totimers mission.

Du kan booke tid til en mission på cityescape.dk.

Lasse Jakobsen er da heller ikke i tvivl om, at der fortsat vil være en plads til det udendørs "escape game", når Randers' to indendørs escape rooms igen må åbne.

- Det er mindst ligeså sjovt som escape rooms, du får dobbelt så lang tid for pengene sammenlignet med indendørs tilbud, og derudover er det muligt at dyste mange hold mod hinanden på samme tid, så det er oplagt til for eksempel firmaarrangementer, siger han.

Annonce

Også for familier

Udover firmaarrangementer, polterabender og lignende, er der også mange, der laver en familieudflugt ud af aktiviteten.

I den mission, der i weekenden starter i Randers, skal du blandt andet blande en antivirus, der skal redde randrusianerne fra hjernevask. Foto: City Escape

- De gåder, man skal løse undervejs, er rimelig svære. Faktisk er der omkring 20 procent, som ikke klarer missionen. Så målgruppen er, ligesom ved indendørs escape rooms, voksne. Men missionerne spiller på spænding, ikke uhygge, så børn kan også være med. De kan nok ikke løse gåderne, men de kan alligevel få del i oplevelsen sammen med familien, forklarer Lasse Jakobsen og tilføjer, at der lige nu bliver arbejdet på at udvikle en mission for børn.

- Vi forventer, at der i løbet af sommeren vil komme en mission målrettet børnefamilier, tilføjer han.

Annonce

Syv byer

City Escape åbnede sit første udendørs escape game i august sidste år, og Randers er nu den femte by på listen. Inden længe følger endnu to byer: Kolding og Horsens.


Det er pendanten til escape rooms. Det hele foregår udendørs, så hvor du ved escape rooms normalt bliver låst inde i et rum, bliver du her udstyret med en iPad og en spionkuffert med en masse superfede gadgets, som du skal bruge i en mission, som du har to timer til at løse.

Lasse Jakobsen, City Escape


- Det er et internationalt koncept, som er sindssygt godt lavet. Det kører med kæmpestor succes i blandt andet Aarhus. Men det er virkelig også sjovt, og man får sved på panden og bliver presset på den gode måde, fortæller Lasse Jakobsen.

For at prøve oplevelsen, skal man booke tid hos City Escape. Derefter mødes man med en instruktør på Rådhustorvet, hvor man får udleveret iPad og spionkuffert, inden man bliver sendt ud på en 2,5 kilometer lang rute fyldt med gåder og koder, der skal løses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce