Annonce
Randers

På tidsrejse i Vestparken: Godt at stå med kranierne i hånden

Thorbjørn Christensen, Louise Engerskov Rafn, Anna Ravn Velling og Christoffer Voldstrup Andersen fra 5. klasse skulle forklare, hvorfor neandertalerne forsvandt engang før istiden. Foto: Morten Lund
Eleverne fra C. la Cour Skolen var på tidsrejse i Vestparken.

RANDERS: Thorbjørn Christensen, Louise Engerskov Rafn, Anna Ravn Velling og Christoffer Voldstrup Andersen har fået en opgave: De skal overbevise deres kammerater om, at neandertalerne forsvandt engang før istiden, fordi moderne mennesker homo sapiens - indvandrede til deres områder og opslugte de oprindelige mennesker.

En anden gruppe har fået opgaven at argumentere for, at det var en ondsindet influenza-epidemi, der udslettede neandertalerne. Mens atter andre har fået udleveret andre forklaringer.


Annonce

Og det er fedt at stå med kranierne i hånden, når vi hører om den tid. Og det er godt at være udenfor - det er noget andet end at sidde og kigge billeder i et klasselokale.

Thorbjørn Christensen, Louise Engerskov Rafn, Anna Ravn Velling og Christoffer Voldstrup Andersen


- Men vi tror nu på, at vores forklaring faktisk er den rigtige, er de fire 5. klasse-elever fra C. la Cour Skolen enige om.

Hænderne på kranierne

De fire skoleelever besøger netop nu den Tidsrejsen-stand i Vestparken, der handler om Europa før istiden.

- Og når grupperne selv har snakket færdigt, skal eleverne argumentere for deres forskellige forklaringer. Inden jeg afslører, at de ganske rigtigt blev assimileret i de indvandrende homo sapiens, fortæller lærer Kristian Als.

Med på standen har han også en samling hvide og brune kranier, der illustrerer forskelle på neandertalerne og homo sapiens.

- Og det er fedt at stå med kranierne i hånden, når vi hører om den tid. Og det er godt at være udenfor - det er noget andet end at sidde og kigge billeder i et klasselokale, lyder dommen.

Annonce

Istid, forhistorisk og historisk tid

Ved en anden stand arbejder en gruppe 6. klasser med forhistorisk tid, hvor de blandt andet laver lerskåle, som de kunne have set ud i stenalderen. Også her er Thomas Faxholm, Lærke Ødum og Viktoria Marie Wigh enige om, at det er en fin måde at gå i skole på.

- Vores 5. og 6. klasser besøger i løbet af dagen i alt fire stande, hvor de to sidste har overskrifterne istiden og historisk tid, fortæller Vivi Andersen, der er vice-leder på C. la Cour Skolen.

Tidsrejsen

Tidsrejsen er et projekt, der strækker sig frem til slutningen af 2022 og vil blandt andet byde på en række offentlige ture med en naturvejleder fra Randers Naturcenter. Turene tager udgangspunkt i en eller flere af de 52 steder som projekt Tidsrejsen har udvalgt som helt unikke i Randers Kommune.

Foruden turene turene vil der være foredrag på Randers naturcenter. Foredragene er tænkt som en lang tidsrejse, hvor hvert foredrag stiller skarpt på en særlig tidsperiode..

Derudover tilbyder Randers regnskov en helt ny udstilling i Danmarksparken, hvor man som gæst også kommer til at opleve en tidsrejse.

- Tidsrejsen er organiseret af Randers Naturcenter, Museum Østjylland og Randers Kommune sammen med Nordea Fonden, hvilket i sig selv borger for kvalitet. Og i disse corona-tider er det dejligt at kunne tilbyde vores elever en lidt anderledes skoledag, siger hun.

Længere oppe på plænen løber en flok elever rundt og fjoller med en masse bolde. Men der er skam mening med det hele, fortæller Maj Laurberg, der er naturvejleder fra naturcentret.

- Den velkendte boldleg 'smørhul' stammer faktisk fra middelalderen. Ligesom vi kan datere andre af nutidens lege langt tilbage i historien.

C. la Cour Skolens 5. og 6. klasser oplevede onsdag Tidsrejsen, men skolens yngre klasser var i Vestparken tirsdag.

To af de fire stande er bemandet af skolens egne lærere, mens Randers Naturcenter Museum Østjylland gør skoleeleverne klogere på de to andre.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Debat

Debat: Forbruget af antipsykotisk medicin skal ned

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce