Annonce
Randers

På vej på weekend: Politibil involveret i færdselsuheld

"Knuz fra politiet" står der kækt henover bulen på den 60-årige bilists bil. Det er dog ham selv, og ikke politiet, der har skrevet det. Privatfoto

En ung betjent står formentlig til et få sit kørekort inddraget efter et færdselsuheld i Randers fredag eftermiddag.

Randers: Det blev i sandhed "sort fredag" for en ung betjent, der nu sandsynligvis står til at skulle op til en ny køreprøve.

Det sker, fordi han var involveret i et færdselsuheld fredag klokken 16.10 ved Gl. Hadsundvej og Markedsgade i Randers. Han og en kollega var på vej i en mørkeblå civil VW Transporter til Randers Politistation for at holde weekend, da betjenten formentlig kørte ud for ubetinget vigepligt på Gl. Hadsundvej og ramte ind i en BMW, der kom kørende på Markedsgade. BMW'en blev ført af en 60-årig mand fra Randers, der ikke ønsker sit navn i avisen (hans identitet er dog kendt af redaktionen).

- Det var sådan set mig, der kørte ind i siden af ham, for han kom pludselig kørende ud foran mig. Efter sammenstødet sprang to meget unge mænd i politiuniform ud og beklagede meget, og de forklarede, at de havde været på øvelse hele dagen og var på vej på weekend, siger den uheldige bilist.

Ifølge denne BMW's ejer kørte der pludselig en blå VW Transporter med to unge betjente i ud foran ham, da han kom kørende på Markedsgade fredag eftermiddag. Det resulterede i skader på skræm og kofanger på BMW'en. Privatfoto.

Op til ny køreprøve

Da politibetjentene ikke selv må skrive rapport om egne uheld, kom der hurtigt et udrykningskøretøj med blå blink til stede og der blev optaget rapport, forklarer bilisten endvidere.

- Der er ingen tvivl om, at han overtrådte sin ubetingede vigepligt, og han var da også mest optaget af, at han nu skulle op til en ny køreprøve, lyder det fra den 60-årige bilist, der har sendt billeder ind af sin BMW med skader til avisen.

Der skete kun materielle skader ved uheldet. BMW'en skal på værksted og have set på skader på skærm og kofanger, mens den 60-årige bilist ikke tror, at VW Transporteren bliver til bil igen.

- Den var ramt på sidedøren, og det så ikke godt ud, siger han.

Det er bilisten selv, der har skrevet "Knuz fra politiet" over skaden.

- Ja, det kan man jo lægge i, hvad man vil, siger han.

Ikke på døgnrapporten

Hos Østjyllands Politi oplyser vagtchef, politikommissær Jes Frederiksen, at der ganske rigtigt skete et uheld med en af politiets civile biler, som politiet er i færd med at undersøge.

- I sådan en sag, hvor der ikke sker personskader, bliver Den Uafhængige Politiklagemyndighed ikke inddraget. Der bliver sendt en politileder til stedet for at høre forklaringerne fra begge parter, og så går sagen ellers sin gang. Enten med eller uden retssag, alt afhængigt af, hvordan parterne stiller sig, siger Jes Frederiksen.

Uden at ville tage stilling til skyld i sagen, oplyser vagtchefen, at det rigtigt nok er en frakendelse af kørekortet, der er på spil, hvis en bilist ikke overholder sin ubetingede vigepligt og forårsager et uheld.

Hvorfor sagen med en af politiets egne biler ikke er at finde på døgnrapporten fra Østjyllands Politi, hvor der i øvrigt figurerer ti færdselssager, kan vagtchefen ikke svare på:

- Det ved jeg ikke. Det er ikke mig, der har forfattet døgnrapporten. Og mig bekendt er der sket flere færdselsuheld i døgnet, som heller ikke er på. Vi er ikke ude på at skjule sagen, kan jeg i hvert fald sige, lyder det fra Jes Frederiksen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce