Annonce
Randers

Påbud på plejecenter i Randers: Syv smittet med corona

I alt syv personer med tilknytning til Plejecenter Solbakken i Randers er smittet med coronavirus. Det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at sende et påbud om nye besøgsretningslinjer til Randers Kommune i håbet om at få stoppet smitten på plejecentret. Arkivoto: Andreas Gebert/Reuters
Tre beboere på Plejecentret Solbakken, en beboer i ældrebolig i forbindelse med plejecentret og tre medarbejdere er i den seneste uge konstateret positive med covid-19. Styrelsen for Patientsikkerhed udstedte lørdag et påbud om nye besøgsretningslinjer i forsøget på at inddæmme smitten.

Randers: Der er udbrudt coronavirus på Plejecentret Solbakken på Frederiksborg Allé i Randers. Over den seneste uge er tre beboere på plejecentret, tre medarbejdere og en enkelt boger i ældrebolig i tilknytning til plejecentret blevet konstateret positive for covid-19.

- De har det alle, efter omstændighederne, godt. Det er en svær situation, og selvfølgelig er det værst for de stakkels borgere og medarbejdere, der er syge, og for dem, der må isolere sig, samt de pårørende, der er utrygge og nervøse. Det, vi satser på lige nu, er at begrænse og inddæmme smitten, siger centerleder Claus Mester til avisen.

Lørdag modtog Randers Kommune et påbud med nye retningslinjer for besøg på Plejecentret Solbakken fra Styrelsen for Patientsikkerhed på grund af smittetilfældene, som der, da påbuddet kom, kun var fire af. Men det er altså vokset til i alt syv personer, oplyser centerlederen.

Annonce

- Vi indfører nu de nye retningslinjer på Solbakken. Det har betydning for alle beboerne på centret og for deres pårørende, og vi ved, at det er svært at opleve, at der kommer indskrænkninger i, hvordan man se hinanden som beboer og pårørende. Men det vigtigste er, at smitten ikke spreder sig, og at vi passer godt på vores sårbare beboere, siger Claus Mester i en pressemeddelelse.

Besøgsrestriktioner fra søndag

De midlertidige besøgsrestriktioner skal indføres omgående og gælder fra søndag 15. november og indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver dem. Restriktionerne bliver løbende revurderet og vil senest blive set på igen 27. november.

Begrænsningerne betyder, at beboerne i deres egen bolig kun kan få besøg, hvis der er tale om en kritisk situation eller kun af én nærmeste pårørende til beboeren. (Hidtil har beboerne kunnet modtage besøg af to-tre personer i egen del af bolig, fordi størrelsen på boligerne ikke tillader flere gæster da afstandskrav skal overholdes).

At beboerne i et dertil indrettet besøgsrum kan få besøg af højst tre faste nære pårørende, dog kun to af gangen. (Hidtil har beboerne ikke skullet udvælge tre faste pårørende, men kunne vælge flere forskellige - og dermed have en omgangskreds på op til ti personer).

At hvis beboerne vil have besøg af andre end de tre faste nære pårørende som er inklusiv den nærmeste pårørende, så kan det nu kun ske udendørs.

På Plejecentret Solbakken er man nu ved at indføre restriktionerne, informere beboerne og kontakte pårørende, så alle er bekendt med den nye situation.

Alle beboere er blevet tilbudt test i tirsdags og alle medarbejdere er sendt til test. Både beboere og medarbejdere testes ugentligt i den kommende tid.

- Vi følger situationen tæt både med beboere og personale, der er konstateret positive, og vores tanker går til alle familier og pårørende som bliver bekymrede og bliver ramt af de nye restriktioner. Vi vil gøre vores bedste for at alle er godt informeret, siger Claus Mester.

Annonce
Randers For abonnenter

'Styregruppen snager, og jeg døjer med bentøjet': Købmanden fra Øster Bjerregrav taler ud på Facebook

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Leder For abonnenter

Byggeboom på Randers Kaserne: Hele nordbyen i en rigtig retning

Randers

Borger undrede sig over parkeret bil med to sovende personer i: Var for blæste på stoffer til at registrere adskillige dyt

Randers

Håbløst forældet: Værkets scenearbejdere løfter flere tons blylodder manuelt før og efter en forestilling

Randers

Sparekassen Kronjylland har de mest tilfredse kunder - måske: Flere banker gør krav på titlen som den mest kundevenlige

Randers For abonnenter

Vulkan Dæk i Randers har en stor stjerne hos franske Michelin - bygger nu helt ny fabrik i Sdr. Borup

Erhverv

Indgreb eller ej? Regeringen skal håndtere boligmarked på speed

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Dødelig sygdom i vækst: Randers er én ud af fem kommuner, hvor flest smittes med legionærsyge hjemme

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Randers

Politiet om stort opbud til HA-fest i Randers: - Når det er et offentlig kendt arrangement, vil vi gerne kigge med

Sport For abonnenter

Weekendens lokale fodboldoverblik: Vorup-assistent gik fra bryllupsrejse til hattrickhelt i hektisk Svenne Poulsen-debut

Randers

Randers er kåret som Årets Veterankommune: - Som samfund har vi et ansvar, når vi sender mennesker ud i verdens brændpunkter

Annonce