Annonce
Randers

Påbud på plejecenter i Randers: Syv smittet med corona

I alt syv personer med tilknytning til Plejecenter Solbakken i Randers er smittet med coronavirus. Det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at sende et påbud om nye besøgsretningslinjer til Randers Kommune i håbet om at få stoppet smitten på plejecentret. Arkivoto: Andreas Gebert/Reuters
Tre beboere på Plejecentret Solbakken, en beboer i ældrebolig i forbindelse med plejecentret og tre medarbejdere er i den seneste uge konstateret positive med covid-19. Styrelsen for Patientsikkerhed udstedte lørdag et påbud om nye besøgsretningslinjer i forsøget på at inddæmme smitten.
Annonce

Randers: Der er udbrudt coronavirus på Plejecentret Solbakken på Frederiksborg Allé i Randers. Over den seneste uge er tre beboere på plejecentret, tre medarbejdere og en enkelt boger i ældrebolig i tilknytning til plejecentret blevet konstateret positive for covid-19.

- De har det alle, efter omstændighederne, godt. Det er en svær situation, og selvfølgelig er det værst for de stakkels borgere og medarbejdere, der er syge, og for dem, der må isolere sig, samt de pårørende, der er utrygge og nervøse. Det, vi satser på lige nu, er at begrænse og inddæmme smitten, siger centerleder Claus Mester til avisen.

Lørdag modtog Randers Kommune et påbud med nye retningslinjer for besøg på Plejecentret Solbakken fra Styrelsen for Patientsikkerhed på grund af smittetilfældene, som der, da påbuddet kom, kun var fire af. Men det er altså vokset til i alt syv personer, oplyser centerlederen.

- Vi indfører nu de nye retningslinjer på Solbakken. Det har betydning for alle beboerne på centret og for deres pårørende, og vi ved, at det er svært at opleve, at der kommer indskrænkninger i, hvordan man se hinanden som beboer og pårørende. Men det vigtigste er, at smitten ikke spreder sig, og at vi passer godt på vores sårbare beboere, siger Claus Mester i en pressemeddelelse.

Annonce

Besøgsrestriktioner fra søndag

De midlertidige besøgsrestriktioner skal indføres omgående og gælder fra søndag 15. november og indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver dem. Restriktionerne bliver løbende revurderet og vil senest blive set på igen 27. november.

Begrænsningerne betyder, at beboerne i deres egen bolig kun kan få besøg, hvis der er tale om en kritisk situation eller kun af én nærmeste pårørende til beboeren. (Hidtil har beboerne kunnet modtage besøg af to-tre personer i egen del af bolig, fordi størrelsen på boligerne ikke tillader flere gæster da afstandskrav skal overholdes).

At beboerne i et dertil indrettet besøgsrum kan få besøg af højst tre faste nære pårørende, dog kun to af gangen. (Hidtil har beboerne ikke skullet udvælge tre faste pårørende, men kunne vælge flere forskellige - og dermed have en omgangskreds på op til ti personer).

At hvis beboerne vil have besøg af andre end de tre faste nære pårørende som er inklusiv den nærmeste pårørende, så kan det nu kun ske udendørs.

På Plejecentret Solbakken er man nu ved at indføre restriktionerne, informere beboerne og kontakte pårørende, så alle er bekendt med den nye situation.

Alle beboere er blevet tilbudt test i tirsdags og alle medarbejdere er sendt til test. Både beboere og medarbejdere testes ugentligt i den kommende tid.

- Vi følger situationen tæt både med beboere og personale, der er konstateret positive, og vores tanker går til alle familier og pårørende som bliver bekymrede og bliver ramt af de nye restriktioner. Vi vil gøre vores bedste for at alle er godt informeret, siger Claus Mester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Annonce