Annonce
Randers

Pårørende må ikke besøge familiemedlemmer: Plejepersonale hjælper med videokontakt

Personalet på Plejecenteret Tirsdalen hjælper borgerne med at ringe op til pårørende via videoopkaldstjenester som Skype og Facetime, nu hvor der ikke må komme besøg på plejecenteret. Foto: Randers Kommune
Mulighederne for, at pårørende kan besøge familiemedlemmer på eksempelvis plejecentre, er blevet stærkt reduceret for at begrænse smittespredningen af coronavirussen. På Plejecenter Tirsdalen løser man det problem ved, at personalet hjælper med at formidle kontakten via Skype og Facetime.

Randers: Ældre er som bekendt i risikogruppen i forhold til at blive alvorligt syge af den smitsomme coronavirus.

Af den grund vedtog regeringen tidligere i marts en hastelov, som betød, at det er slut med besøg på landets plejehjem, plejecentre, sygehuse med mere for at begrænse smittespredningen.

Men for mange pårørende kan det være svært på den måde at undvære kontakten med familiemedlemmer, så det har man på Plejecenter Tirsdalen i Randers fundet en smart løsning på.

Plejecenteret har sendt et brev ud til alle pårørende om, at de har mulighed for at skype eller facetime med deres familiemedlemmer hver eftermiddag i en times tid, hvor det er de ansatte, der ringer de pårørende op.

- Mange af vores beboere er kognitivt udfordret, så de skal have hjælp til at ringe op. Siden brevet blev sendt af sted, har der været stor efterspørgsel efter tilbuddet. Det er en god mulighed for både de ældre beboere og deres pårørende at holde kontakten via Facetime, når de ikke kan mødes, som de plejer, siger Susanne Tvede, leder af plejecenter Tirsdalen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Giver ro i maven

En af dem, der har benyttet sig af plejecenterets tilbud, er Charlotte Skriver, hvis mor bor på Plejecenter Tirsdalen.

Hun er vant til at besøge sin mor et par gange om ugen. Det kan hun ikke mere, og derfor er Charlotte glad for plejecenterets initiativ.

- Jeg kan godt ringe til personalet og spørge, hvordan min mor har det, men det er en helt anderledes oplevelse at se hende samtidig med, at vi snakker. Det giver tryghed og ro i maven, fortæller Charlotte Skriver.

Hendes mor har svært ved at høre og huske, og hun har desuden et meget dårligt syn. Umiddelbart ikke den bedste cocktail til et videomøde over internettet, men det fungerer, understreger Charlotte Skriver.

- Min mor fik god hjælp af en ansat på plejecenteret, som kender hende godt, og som kunne hjælpe hende, mens vi snakkede sammen. Vi havde derfor en overraskende god samtale, som vi begge fik stort udbytte af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce