Annonce
Randers

Pårørende til plejehjemsbeboere i Dronningborg og Havndal er håbefulde: - Positivt at det ikke gik værre

Susanne Jensen (tv) er aktivitetsmedarbejder på Dronningborg Ældrecenter. Men hun udtaler sig som privatperson og medlem af aktionsgruppen, når hun slår fast, at flytningen af ældrecentret er en udmærket løsning. Arkivfoto: Lars Rasborg
Når der er blevet truet med lukning to gange på et år, kan en nedskæring og en flytning i nærområdet virke som en sejr for et ældrecenter. Både pårørende fra Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter er i hvert fald svagt positive efter onsdagens budgetforlig.
Annonce

Dronningborg/Havndal: Susanne Jensen er ikke pårørende til borgere på hverken det ene eller andet ældrecenter i Randers Kommune. Alligevel har hun været med i aktionsgruppen til bevarelse af de fem ældrecentre, som blev truede med lukning op til budgetforhandlingerne dette efterår. Til gengæld er hun ansat på Dronningborg Plejecenter, men hun understreger, at hun udtaler sig som privatperson.

Hun synes overordnet set, at det er rigtig godt, at der fortsat vil være pladser på Aldershvile i Havndal. Og at Dronningborg Plejecenter ikke skal lukkes.

- Det er positivt, at det ikke gik værre. Men der skulle helst ikke lukkes nogen, siger Susanne Jensen og henviser til Kristrupcentret, som lukkes helt.

Hun synes, det er vigtigt, at beboerne på Aldershvile får mulighed for at bevare deres tilknytning til lokalområdet. Samtidig er hun lidt overvældet af planerne for Dronningborg Plejecenter.

- Altså, jeg læser det sådan, at det nuværende ældrecenter bliver ved med at køre, indtil det nye er færdigbygget, forklarer hun og konstaterer, at det i hvert fald er meget bedre end så mange andre løsninger.

- Vi elsker jo forholdene her på Dronningborg, men vi hilser da også det nye center velkommen, konkluderer hun, men må alligevel spørge:

- Gad vide, hvad politikerne har tænkt i forhold til de ældreboliger, som ligger i området og bruger vores ressourcer?

Også Viggo Jensen, som tidligere var pårørende for en beboer i Dronningborg, er svagt positiv.

- Såfremt de lader det nuværende center eksistere, indtil de nye står færdigt, så synes jeg, at det er en udmærket løsning, slår han fast.

Annonce

Resultat i Havndal passer med ønsker

Når det gælder Aldershvile, er 76-årige Carl Lundø-Nielsen godt tilfreds med resultatet. Han sidder i en styregruppe, som har fortsat arbejdet fra sidste vinters lukningstrussel.

- Når man har muligheden for at deltage i en demokratisk proces og kan se, at resultatet stort set harmonerer med vores ønsker, så kan man være godt tilfreds, forklarer han.

Han kan godt leve med, at antallet af ældreboliger med kald i Aldershvile falder fra 19 til 8 - i stedet for de 10, som styregruppen havde foreslået.

- Vi er glade, eller sådan har jeg det i hvert fald, siger han.

Han er desuden glad for at se, at der følger en lille pose penge med planerne om et nyt sundhedshus i området.

- Så er det naturligt, at der går lidt tid, før det er oppe at køre. Men pengene viser da god vilje, konkluderer Carl Lundø-Nielsen.

Samtidig ærgrer han sig på Kristrupcentrets vegne.

- Det er ærgerligt, at de ældre, som har bidraget til at skabe samfundet, skal stå for skud. Det er beklageligt, men måske uundgåeligt, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce