Annonce
Randers

Pårørende til veteraner vil danne netværk

Der er omkring 600 veteraner i Randers Kommune, men deres pårørende mangler et forum, hvor de kan tale om deres tanker, mener Irene Kjærgreen, der har taget initiativ til en pårørendegruppe. Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix
Torsdag holder en pårørendegruppe for veteraner sit første møde hos fodboldklubben Randers FC.
Annonce

RANDERS: Pårørende til danskere, der har været sendt i krig, vil ofte tumle med problemer og tanker, som andre ganske enkelt ikke forstår. Derfor har veteran-pårørende nu taget initiativ til at oprette deres egen gruppe. Første møde bliver afholdt torsdag i denne uge hos Randers FC.

- I Randers er der omkring 600 veteraner. Men når de sidder og snakker sammen, vil de oftest tale om deres problemer og deres udsendelse. Som pårørende er det ikke de samme ting, vi tumler med. Og i den nye pårørendegruppe er det os, der skal være i centrum, siger Irene Kjærgreen, der er en af initiativtagerne.

Hun lægger også fra starten op til, at den kommende Randers-gruppe meget gerne skal samarbejde med tilsvarende grupper andre steder i landet. Men hun risikerer at skulle gå langt for at finde ligesindede.

- Der er ikke ret mange grupper, som sætter fokus på de pårørendes situation. Der er for eksempel ikke tilsvarende grupper i Midtjylland, så jeg regner med, vi skal til Aalborg og Sjælland for at finde andre grupper, siger hun.

Vi er to initiativtagere. Og selv om der efter torsdag stadig kun er os to, vil vi oprette gruppen.

Irene Kjærgreen, initiativtager til pårørendegruppe i Randers

Annonce

Gruppen er der

Hun er da også meget i tvivl om, hvor mange mennesker, der vil dukke op til gruppens første møde.

- Vi skal være glade, bare der kommer ti. Vi har indtil videre 3-4 forhåndstilmeldinger, men det er heller ikke et krav, at man melder sig i forvejen. Man er lige så velkommen til bare at dukke op.

Og en pårørendegruppe i Randers vil blive oprettet, forsikrer hun.

- Vi ved fra andre steder, at det er et langt og sejt træk at løbe sådan en gruppe i gang. Vi er to initiativtagere. Og selv om der efter torsdag stadig kun er os to, vil vi oprette gruppen. Så må flere medlemmer komme hen ad vejen. Irene Kjærgreen hæfter sig ved, at der, inden Veterancafeen i Randers åbnede for et par år siden, ganske enkelt ingen tilbud var til kommunens veteraner. Og at pårørende har svært ved at komme i veterancafeen, hvis deres veteraner ikke længere dukker op. Så kan det virke akavet at sidde og snakke med, siger hun.

Og understreger, at snakken ikke kun skal handle om de problemer, der følger af at være pårørende til tunge veteranproblemer.

- Det er i virkeligheden kun en meget lille del af de tidligere udsendte soldater, der oplever virkelig alvorlige følger af deres udsendelse, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce