Annonce
Østjylland

Påskegudstjenesterne bliver ikke som de plejer: Her er dine muligheder

Aarhus Domkirke kommer til at være lukket i påsken. Til gengæld kan man se videogudstjeneste online fra kirken hjemmeside. Foto: Kim Haugaard
Der kommer ikke til at være påskegudstjenester i kirkerne. Det blev slået fast torsdag af kirkeminister Joy Mogensen efter samråd med biskopperne. Til gengæld er der masser af alternativer rundt om i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Torsdag besluttede Joy Mogensen i samråd med biskopperne at lukke kirkerne over påsken. Dermed blev det slået fast efter nogle dages forvirring, at der ikke kommer til at være påskegudstjenester i kirkerne.

Det er biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh Poulsen glad for. Han synes, det er mest forsvarligt at holde kirkerne lukket, så der ikke samles for mange mennesker. Han er også glad for de alternativer de århusianske kirker tilbyder.

Her kan man blandt andet se gudstjenesterne på video i stedet for at samles i kirken.

- Alle sognene i Aarhus Stift holder påske på andre måder, når vi nu ikke kan samles i kirken. Der har præsterne og menighedsrådene vist stor opfindsomhed i forhold til at få budskabet ud af huset. Det er lidt ligesom de lokale restauranter her i byen, der overlever nu ved at tilbyde take-away. Det er lidt det samme vi gør i kirken nu. Vi bringer ud af huset gennem digitale gudstjenester, siger Henrik Wigh Poulsen.

Annonce

Præsterne er til stede

En af kirkerne, der sender videogudstjeneste, er Aarhus Domkirke. De lægger videogudstjenester ud på deres hjemmeside klokken 10 de dage, hvor der skulle være gudstjeneste i kirken. Man kan også se den senere, hvis man gerne vil.

- Der vil være præsten, der prædiker, og korsangere, der synger, mens organpianisten spiller. Det vil cirka vare 20 minutter. Vi håber, at man kan føle, at man er med i det der sker, og at det taler til en, siger domprovst Poul Henning Bartholin.

Biskop Henrik Wigh Poulsen tror, at det kan være nyttigt med videogudstjenesterne som alternativ til kirken.

- Det er en god måde at være til gudstjeneste på. Det er selvfølgelig ikke det samme som at være der selv. Men man kan være med i sin sofa og synge med på salmerne. Påskedag er den store dag for alle præster og dem, der kommer i kirken. Det er noget, der betyder rigtig meget for os. Det gør ondt ikke at kunne komme hen i kirken og samles. Fællesskabet betyder rigtig meget for os i folkekirken, så det er svært at skulle sidde alene, siger Henrik Wigh Poulsen.

Man kan finde mere information på sin lokale kirkes hjemmeside eller se med på DR, der også sender påskegudstjenester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce