Annonce
Randers

Pædagogmedhjælperen får ikke sit job igen

Randers Kommune vil ikke sende omstridt pædagogmedhjælper tilbage til job i Stjernehuset i Helsted. Arkivfoto.
Den pædagogmedhjælper som har været sigtet for seksuelt overgreb mod et barn i institutionen Stjernehuset i Helsted får ikke sit job igen, selvom statsadvokaten fornylig har frafaldet sigtelsen

Randers: Onsdag aften har kommunaldirektør Jeppe Kaas Schmidt meddelt, at pædagogmedhjælperen fra sagen i institutionen Stjernehuset ikke får sit job tilbage, selvom sigtelsen om seksuelt overgreb mod ham er frafaldet. Det sker ifølge kommunaldirektøren på baggrund af en indstilling fra ledelsen i børne- og skoleforvaltningen i Randers Kommune, som har undersøgt sagen.

Pædagogmedhjælperen har givet udtryk for, at han gerne vil have sit gamle job tilbage nu, men det kommer altså ikke til at ske. Han er dog ikke afskediget, og ifølge Jeppe Kaas Schmidt vil kommunen nu i en dialog med ham og hans faglige organisation finde ud af, om han kan få et job et andet sted i kommunen.

Kan det blive i en anden børneinstitution?

- Det kan jeg ikke svare på.

Har lederen af Stjernehuset været med til at træffe afgørelsen om, at pædagogmedhjælperen ikke skal tilbage?

- Det er den samlede ledelse, og institutionens leder indgår i den samlede ledelse, og hvis den pågældende leder havde en anden holdning, var der truffet en anden beslutning.

Annonce

Redegørelse

På baggrund af redegørelsen fra Børn og Skole-forvaltningen omkring håndteringen af sagen i daginstitutionen Stjernehuset udtrykker kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt tillid til ledelsen:

- Der er ingen vindere i sådan en sag og mange hensyn at tage. Det vigtigste er hensynet til involverede børn. Samtidig er der hensyn til forældre, den involverede medarbejder, andre børn og forældre i institutionen og personalegruppen. Jeg har modtaget en række kritikpunkter af forvaltningens håndtering. Nu har jeg læst redegørelsen og fremsender den til byrådet. På baggrund af den modtagne redegørelse har jeg tillid til, at ledelsen har håndteret sine opgaver korrekt, hensigtsmæssigt og med omsorg for både børn, forældre, den involverede medarbejder og personalet som helhed, siger Jesper Kaas Schmidt.

Forvaltningen har i forbindelse med sagen haft to opgaver, oplyser kommunaldirektøren:

At tage vare på de implicerede børn, og at tage vare på de ansatte i institutionen og især den implicerede medarbejder. Politiet har til opgave at afgøre om der er grundlag for en sigtelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce