Annonce
Randers

Pandaen blev sluppet løs

Foto: The Next Panda

Torsdag aften var der releaseparty for Randers' nye tøjbrand, The Next Panda. Festen blev en stor succes

Randers: Fritidscentret var torsdag fyldt med glade og købelystne mennesker, som ville fejre det nye tøjmærke i Randers. The Next Panda hedder mærket, og ved torsdagens releaseparty var der specialpris på mærkets t-shirts, hvilket mange af de fremmødte udnyttede.

The next panda er skabt af 12 drenge fra nordbyen, og de gjorde hurtigt klart, at de har et budskab med deres tøjmærke.

- Vi er for ligestilling og imod racisme og med pandaen, som er sort og hvid, vil vi gerne vise, at sorte og hvide skal leve sammen i fred, lød det under drengenes præsentation.

Alle drengene har selv været udsat for racisme gennem deres opvækst. Med deres nye forretningsidé er de nu gået aktivt ind i kampen mod racismen.

De håber nemlig, at deres tøjmærke med tiden vil vokse til en stor forretning og planen er, at 10 pct. af overskuddet fra salget skal gå til organisationer, der bekæmper racisme.

Politikerbesøg

Det er drengene selv, der har fået ideen til virksomheden, dens mål og vision.

De startede op med en camp hos Boston Consulting Group, hvor de oprindelig ville lave en koncert eller et lignende event. I begyndelsen var de meget splittede, men brugte dagen på at arbejde sig ind på, hvad de ville og fandt her den fælles ide, som de alle kunne stå inde for.

- Det har været rigtig sjovt at være med til, og vi har lært rigtig meget, både om hvordan man driver en virksomhed, men også om at samarbejde med andre. Jeg håber, vi kan fortsætte virksomheden og måske en dag blive en stor spiller i markedet, lyder det fra Abdullahi Ace Mohammed, 17 år og næstformand i The Next Panda

Lokalet i Fritidscentret fyldtes efterhånden af en mangfoldighed af mennesker, især unge, med forskellige farver og kulturelle baggrunde. Tre byrådspolitikere havde også fundet vej til drengenes fest: Charlotte Broman Mølbæk (SF), Mark Pring (V) og Iben Sønderup (S).

- Det er simpelthen sådan et fedt projekt. Det er lige præcis sådan noget, vi kan her i Randers. Hele Danmark skal høre om det her, lød det fra en begejstret Charlotte Broman Mølbæk Mark Pring, som er revisor, tilbød drengene, at de gerne måtte ringe til ham, hvis de havde spørgsmål til, hvordan man driver virksomhed.

- Det er et rigtig flot projekt, og I kan være stolte af jer selv, sagde venstrepolitikeren.

Også Iben Sønderup var begejstret.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg blev inviteret hertil i dag. Jeg havde godt læst om jeres projekt i avisen og tænkte, at I har et rigtig godt budskab, lød det fra socialdemokraten, der også tilbød at hjælpe drengene med rådgivning om markedsføring.

Annonce

Prisnomineret

Projektet er startet af hovedorganisationen Mind Your Own Business, og det er søsat sammen med en Bysekretariatet, Vækstfonden Randers og Venturepiloterne.

Frivillig mentor fra Venturepiloterne, Christen Overgaard, er glad for at være en del af projektet.

- Som venturepilot har det været super at se den udvikling, som drengene er gået igennem personligt. Gennem dette arbejde i deres virksomhed har de virkelig formået at vise ansvar og ejerskab, fortæller han og fortsætter:

- Jeg tror, at de har fået udbygget den personlige værktøjskasse. Jeg ser dem argumentere i højere grad og formå at bruge dialog til at nå til enighed. Som iværksætter synes jeg selv, det er super fedt at se, hvordan man også kan bruge iværksætteri som redskab i denne sammenhæng.

Succesen er ikke slut endnu. Efter et flot releaseparty drager pandaerne nu til København, hvor de er nomineret til flere priser.

De tager af sted med et overskud i regnskabet og fulde af selvtillid, inden de skal præsentere deres resultater over for et ekspertpanel og de øvrige mikrovirksomheder fra resten af landet.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce