Annonce
Randers

Parkeringspladser sløjfes: Dansk Folkeparti efterlyser nye p-pladser i Tøjhushavekvarteret

Der er kamp om parkeringspladser i Tøjhushavekvarteret. Med færre parkeringspladser i Moltkesgade i dagtimerne, mener Dansk Folkepartis Frank Nørgaard, at borgmesteren skal gøre en indsats for at skaffe erstatning andetsteds. Foto: Annelene Petersen
Frank Nørgaard opfordrer borgmesteren til hurtigst muligt at finde en erstatning for de parkeringspladser, der forsvinder fra Moltkesgade i dagtimerne i forbindelse med byggeriet af ejerboliger på Tøjhushavevej.

Randers: Halvdelen af parkeringspladserne i Moltkesgade i Tøjhushavekvarteret bliver sløjfet i dagtimerne det kommende år.

Som fortalt i Randers Amtsavis onsdag sker det for at skabe bedre plads til de køretøjer, der skal fragte byggeelementer til opførelsen af en ny ejendom i fire etager på adressen Tøjhushavevej 36 klos op ad parken.

Annonce

Hurtig løsning

Det får nu formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), til at kræve, at borgmester Torben Hansen (S) finder en hurtig løsning, som kan erstatte de parkeringspladser, der forsvinder fra Tøjhushavekvarteret det kommende års tid.


Jeg synes, det kalder på en hurtig reaktion. Man kan simpelthen ikke være bekendt over for borgerne i Tøjhushavekvarteret, at de ikke kan få deres bil parkeret i nogenlunde nærhed af deres bopæl.

Frank Nørgaard (DF), formand for udvalget for miljø og teknik


- Nu bliver det endnu mere bøvlet for de mennesker, der bor i Tøjhushavekvarteret at finde en p-plads. Når byens uddannelsesinstitutioner og butikker genåbner, vil der igen være et kæmpe pres på de parkeringsarealer, der er i kvarteret. Jeg synes, at det kræver en hurtig beslutning fra vores borgmester at finde en løsning, siger Frank Nørgaard.

Annonce

Forslag faldt

Så sent som i august sidste år foreslog DF'eren, at der blev etableret kommunale parkeringspladser på et græsareal i Toldbodgade. Men hans forslag faldt i miljø- og teknikudvalget med stemmerne fire mod en. Kun Frank Nørgaard selv stemte for.

Frank Nørgaard kræver flere p-pladser i Tøjhushavekvarteret. Foto: Randers Kommune

- Jeg kommer ikke så tit i kvarteret, men har af og til været der til møder i Randers Lærerforening. Jeg kører i en ganske almindelig mellemklasse stationcar og kunne næsten ikke komme igennem. Det lykkedes, men man skulle godt nok køre stille og forsigtigt. Kører man i noget, der er lidt bredere end en almindelig personbil, så kan man ikke komme igennem, siger Frank Nørgaard.

Annonce

Parkeringskaos

Han forudser, at der også opstår problemer i en anden del af byen med mangel på parkeringsmuligheder, når Hvidemøllebroen bliver revet ned.

- Der bliver et parkeringskaos, når man tager 100-150 af de parkeringspladser, der er derovre.  Og der er ikke lagt op til, at der skal ske noget. Det er fuldstændig hovedrystende, siger Frank Nørgaard.

Han mener stadig, at kommunen sagtens kunne tage en del af plænen i Toldbodgade uden at genere de hundeejere, der bruger den del af arealet, der er hundelegeplads.

Annonce

Problematisk

- Jeg synes, det kalder på en hurtig reaktion. Man kan simpelthen ikke være bekendt over for borgerne i Tøjhushavekvarteret, at de ikke kan få deres bil parkeret i nogenlunde nærhed af deres bopæl. Man kan heller ikke være bekendt, at hvis uheldet er ude, og ulykken sker, så kan det være problematisk at få redningskøretøjer ind i området, siger Frank Nørgaard.

Det er halvdelen af det grønne græsareal tæt på Randers midtby, som Frank Nørgaard har udset sig som nyt parkeringsområde i Tøjhushavekvarteret.

Grethe Helledi Kristensen, der er sektionsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune, foreslog i onsdagens avis, at borgere, der ikke kan få parkeret deres bil i Molktesgade, kan benytte sig af parkeringspladsen ved Remisen.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Torben Hansen.

Annonce

Afsindigt dyrt

Da sagen sidste år var oppe at vende i miljø- og teknikudvalget stemte tre socialdemokrater og Enhedslistens Frida Valbjørn imod.

En af de socialdemokrater, der satte hælene i over for forslaget, var udvalgets næstformand Iben Sønderup. Hun sagde dengang til Randers Amtsavis.

- Umiddelbart kan jeg godt forstå Frank Nørgaards mening med det, men det viste sig at blive afsindigt dyrt. Det var ikke bare at hælde noget grus ud. Med den jordbeskaffenhed, der er, ville det koste en masse penge at sikre underlaget, og der er jo ikke afsat penge i budgettet til den her idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce