x
Annonce
Læserbrev

Pas på hinanden

Læserbrev: Statsministeren og Sundhedsstyrelsen er fremkommet med deres nyeste udmelding om begrænsning af smitterisiko i forbindelse med den nye og ukendte coronavirus.

Jeg har meget stor forståelse for, at der i det foreliggende tilfælde skal tages forholdsregler, som kan beskytte borgerne samt specielt de borgere, som er udsat for at blive smittet med den frygtede coronavirus.

Det vil også være godt, at der før influenzasæsonen med videre bliver informeret om, at vi skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at formindske antallet af syge og dødsfald på grund af influenza.

Derfor er det også meget positivt, at mange personer i vinterperioden kan få vaccinationen mod influenza gratis.

Det er meget beklageligt med de alt for mange influenzarelaterede dødsfald, men det må ikke blive en undskyldning for, at vi undlader at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at begrænse smitterisikoen i forbindelse med coronavirus.

Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at begrænse smitterisikoen i forbindelse med coronavirus.

Vask hænder ofte, anvend håndsprit, host eller nys i ærmet, begræns fysisk kontakt, bliv hjemme ved sygdom, vær opmærksom på deltagelse i forsamlinger og vurder, om du skal deltage, selv ved milde symptomer.

Med de bedste ønsker om et trods alt godt forår og dejlig sommer til alle.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Sandsynligvis var der mange, der følte en vis lettelse, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften meddelte, at landets vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin kan genåbne onsdag efter påske, hvis ellers vi fortsat kan opføre os fornuftigt. Mange småbørnsfamilier har været hårdt spændt for på det seneste, og mange hjemmearbejdende forældre har brug for den arbejdsro, der følger med regeringens beslutning om at befri dem for at drive hjemmeskole og passe egne arbejdsopgaver samtidig. Det giver god mening at genåbne Danmark på den måde, regeringen har valgt, men indbygget i regeringens valg ligger også fravalg af genåbning på mange andre måder. Selv om vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin genåbner lige om lidt, vil vi fortsat leve i et samfund, der er mere lukket, end vi har oplevet det i generationer, og det vil fortsat sætte os alle på prøve. Store dele af detailleddet i dansk erhvervsliv vil fortsat være lukket i mindst en måned. De ældste elever i skolerne vil fortsat være hjemsendt og får aflyst deres afgangseksamen og overført deres årskarakter som eksamenskarakter. Danmarks grænser vil fortsat være lukkede. Sommerferien og hele sommeren vil sandsynligvis blive anderledes, end vi havde forestillet os. Der vil fortsat være forbud mod større forsamlinger - såsom folkemøder, festivaler og festuger a la den i Randers. Coronakrisen er ikke lige ved at være forbi. Om ikke før gik det måske op for mange af os, da statsministeren mandag aften forlængede forbuddet mod større forsamlinger sommeren over. Horisonten hedder ikke længere 2. påskedag - hvis vi da ellers havde håbet på det. Nu hedder den 1. september, måske. Sandsynligvis hedder den en dato, der ligger langt senere. Det bliver en lang sej kamp at komme fri af coronaens kløer, og vi får som lokalbefolkning, nation og verdenssamfund brug at stå sammen og blive ved med at følge vores nye og fornuftige leveregler i mange måneder endnu. Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Annonce