Annonce
Østjylland

Passagerer vender tilbage til Molslinjen: Ekstra hurtigfærge sikrer afstand mellem passagererne

Fra mandag indsætter Molslinjen flere afgange på tværs af Kattegat. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Passagererne på ruten mellem Aarhus og Odden vender tilbage. Det får nu Molslinjen til at fordoble færgekapaciteten på ruten, så der fra mandag morgen sejles med to hurtigfærger i stedet for én. Med to færger kan afstand mellem passagerne stadig sikres.
Annonce

AARHUS: Corona-epidemien har tyndet gevaldigt ud i både den private og den kollektive trafik. Med genåbningen af Danmark begynder passagererne så småt at vende tilbage - også til Molslinjens færger.

For at sikre, at passagererne fortsat kan holde den nødvendige afstand, sætter Molslinjens igen sin nyeste hurtigfærge, Express 4 tilbage i drift, så den sammen med Express 2 kan hæve antallet af daglige afgange fra otte til 14.

- Ved at have mere kapacitet, end der reelt er brug for, kan vi sikre den nødvendige afstand mellem passagererne. Det er godt at se, at passagererne vender tilbage, også fordi vi kan tilbyde en tryg tur, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Coronakrisen fjernede på én gang en hel del af passagererne på ruten mellem Jylland og Sjælland. Tre hurtigfærger blev reduceret til en enkelt færge, hvor der stadig var langt mellem passagererne.

- Det kom ikke på tale at indstille sejladsen. Vi insisterede på at opretholde ruten, da Molslinjen er en vigtig del af infrastrukturen i Danmark. Vi har fortsat både lastbiler, busser, forretningsfolk og familier, der rejser med os, siger Carsten Jensen.

Annonce

Hvert andet sæde stadig spærret

Molslinjen valgte at tilbyde færgegæsterne, at de kunne opholde sig på vogndækket under overfarten. Hvert andet sæde blev spærret for salg, og besætningerne havde intenst fokus på rengøring, hygiejne og afstand mellem gæsterne.

- Alt dette fortsætter vi med indtil videre. Vi håber, den forsigtige genåbning af landet fortsætter, og vi er klar til at geare op i takt med, at danskernes lyst til og mulighed for at komme afsted stiger, siger Carsten Jensen.

Express 4 og Express 2 sejler begge mellem Aarhus og Odden fra morgenstunden mandag den 27. april 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce